navigatie overslaan

Slaaptijd!

Leer onze Twentse Tijdtips. Want wij weten dat tijd ons kostbaarste bezit is

  • Leestijd 4
  • Gelezen 3075 keer

Afspraak hier, deadline daar. Je kent het wel. Het lijkt wel of we nóóit genoeg tijd hebben. Behalve in Twente! Niet omdat we hier meer tijd hebben – ook hier zit er gewoon 24 uur in één dag – maar omdat wij ons niet laten opjagen. We doen dingen lekker op ons eigen tempo.

Of het nou in onze Twentse genen zit of in de lucht hangt... het is in ieder geval geen hogere wiskunde. Ook jij kunt op zo’n manier omgaan met tijd. En hier lees je hoe!

Één ding tegelijk

Wij doen graag ‘heanig an’, één ding tegelijk. Het gaat nou eenmaal niet sneller als je meerdere dingen tegelijk doet. Zelfs allerlei onderzoeken zijn dat met ons eens. Maar we doen ook niet aan multitasken omdat we alles graag met volle aandacht doen. Dat is toch veel leuker? Oké we kunnen ons voorstellen dat je niet echt geniet van de was doen met volle aandacht. Maar het gaat wel veel sneller als je niet ondertussen probeert te koken én te bellen met je beste vriendin. En beter, want als je morst op je kleding kun je weer overnieuw beginnen ;-) De was klaar? Dan kun je daarna lekker bellen onder het genot van een kop thee. Buiten in het zonnetje. Heerlijk! Of nog beter: samen een terrasje pakken. Wel zonder steeds op je telefoon te kijken natuurlijk, want hé: één ding tegelijk!

Je moet niks

Een perfect gezinnetje, carrière maken, een groot sociaal leven, sporten, fit zijn. Je lijkt tegenwoordig van alles te moeten. Nou, in Twente denken we daar anders over. Wij doen dingen omdat we ze zélf willen doen. Of het nou gaat om de sportclub, de kleding die we dragen of hoe we ons weekend invullen. We vinden het belangrijk dat we energie krijgen van de dingen die we doen. Als dat betekent dat we soms nee moeten zeggen, doen we dat. Hoe jij dat ook kunt toepassen? Dat is heel simpel. Bedenk elke keer bij jezelf: - Moet ik dit wel, en van wie? - Vind ik dit leuk? - Krijg ik er energie of frustratie van? - Moet dit nú of kan het even wachten?

Noabers

Noabers in Twente
Noabers in Twente

In Twente zijn we niet bang om om hulp te vragen. Samen met vrienden, familie en buren is het niet alleen leuker om iets voor elkaar te krijgen, het is ook effectiever! Dat geldt bijvoorbeeld voor het organiseren van een feestje, nieuwe speeltoestellen in de wijk of geld inzamelen voor het goede doel. Als je de taken verdeelt, kost het iedereen uiteindelijk maar een beetje tijd. Niet voor niets kennen we in Twente het begrip ‘noaberschap’: gemeenschappen van mensen die hecht met elkaar zijn en graag iets voor elkaar over hebben. Iets met ‘samen sta je sterker...’

Het komt zoals het komt

Tijd zat in Twente op de Trekker
Tijd zat in Twente op de Trekker

Bovenal beseffen we dat we niet overal invloed op hebben. Sommige dingen lopen nou eenmaal zoals ze lopen. Oké, we staan hier misschien wat minder vaak in de file dan in de Randstad. Maar wij hebben dan weer trekkers en landbouwvoertuigen op straat. En we kunnen je verzekeren dat die ook écht niet altijd snel gaan. Gelukkig is er altijd wel wat om ons heen te kijken. Of een leuk liedje op de radio. We maken ons niet zo druk om allerlei dingen waarvan je toch niet weet hoe ze lopen. Het komt zoals het komt en dat is ook oké.

Eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk. Je bent van harte uitgenodigd om het zelf eens uit te proberen. Wij helpen je wel een handje. Dus plof lekker neer op een Twents terras of boek een fijne overnachting ... neem lekker de tijd!

Wat vind je van dit artikel?