navigatie overslaan

48 uur op pad met

Luxe spa in oude boerderij: Boerderijspa. Wellness tussen de koeien.

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 8914 keer

Frans en Marinka Steggink zijn het levende bewijs dat ook Twentse boeren met hun tijd meegaan. Als zelfs bloggers en vloggers als Bonnie Dubois ‘helemaal’ vanuit de Randstad langskomen om te kijken, dan weet je dat je überhip bent. Van de boerderij die al eeuwen in de familie is, maakte het stel een heuse spa. Tussen de koeien. Dan weet je even waar dat boegeroep vandaan komt.

Niet van Bonnie in elk geval, want haar hart maakt jubelsprongetjes tijdens het bezoek aan Boerderijspa Nutter: “Och, och, wat heeft Oost-Nederland toch een verborgen pareltjes”.

Ook andere gasten van de kleinschalige Twentse wellnessboerderij zullen niet snel boe roepen. Die hebben het te veel naar hun zin in de hooioven waar ze getrakteerd worden op kruidige geuren. Zijn te druk met zichzelf insmeren met heilzame klei. Zijn niet uit de kruidenoven te slaan. Schommelen in een dondolo totdat ze als een baby in slaap vallen. Of chillen net als Bonnie op de ligbedden langs het weiland met koeien. Nee, een gewone sauna is deze spaboerderij iets ten noorden van Ootmarsum niet. Typisch Twents, net even anders dan anders. Of zoals Bonnie het in haar blog omschrijft: “Een waar paradijs, omgeven in een unieke, authentieke en enorm relaxte omgeving. Alles is even fijn. Maar het allerfijnste is toch wel dat wij zelf niet op de tijd hoeven te letten”. Dat komt mooi uit, want dat past perfect bij het Twentse motto: tijd zat. Of zoals boer Frans het in onvervalst Twents verwoord: “Wij doen alles lekker slow hier in Twente”.

Eeuwenoude boerderij in Twente

Je ziet een Twentse boerderij, maar zodra je de voordeur binnenstapt, waan je je in een andere wereld. Hier draag je geen klompen en overall, maar slippers en een badjas. Het is er schoon, modern en licht. Tussen de behandelingen door word je getrakteerd op kleine, supergezonde streekgerechtjes. “Allemaal kleine hapjes, niet te zwaar en precies voldoende”, stelt Bonnie tevreden vast. De familie Steggink heeft zijn eigen visie op wellness, het zijn immers Tukkers. Ze werken zoveel mogelijk puur natuur en passend bij de boerderij, het landschap, de buitenlucht en de agrarische sfeer. En daar horen de koeien gewoon gezellig bij. Die komen nieuwsgierig even koekeloeren als jij ligt te relaxen op een zonnebedje in de boerenbuitenlucht.

Maar het meest bijzondere is toch wel dat álle wanden rondom van glas zijn, en je dus vrij uitzicht hebt over de velden en weilanden. En koeien

De landschapskamer

Mocht je dit alles slaapverwekkend vinden, boek dan gelijk een kamer in een van de boerenkamers die Frans en Marinka in de boerderij hebben gecreëerd. Slapen tussen de koeien? Kan ook. Er staat een landschapskamer midden in het weiland, bedoeld voor mensen die even helemaal niets willen. Ook Bonnie gaat het proberen: “Lekker uitslapen, eindelijk dat boek uitlezen of gewoon een goed gesprek bij de openhaardkachel op de veranda”. Eenmaal binnen weet ze niet wat ze ziet: “Alles is even mooi in dit tiny house en minimalistisch gemaakt van duurzaam hout. Maar het meest bijzondere is toch wel dat álle wanden rondom van glas zijn, en je dus vrij uitzicht hebt over de velden en weilanden. En koeien”.

Boek nu de Landschapskamers

Logeren in de landschapskamer van Droste betekent dat je verzekerd bent van een rustige nacht onder de sterrenhemel of – als je wilt – met de luiken dicht. Totdat de koeien weer boe roepen. Eenmaal wakker, dan wachten niet alleen de bruinrode dames je verwachtingsvol op, er staat op de veranda ook een mand met ontbijt voor je klaar. Kijk, dat is nu een fraai staaltje Twentse gastvrijheid. Bonnie blogt enthousiast: “Een dagje wellness op een boerderij uit de zeventiende eeuw. En vervolgens logeren in een tiny home met uitzicht op niets behalve koeien en weilanden. Wie wil dat nou niet? Het is dé succesformule om even he-le-maal bij te komen”.

Wat vind je van dit artikel?