navigatie overslaan

Slaaptijd!

Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 12227 keer
  • Geschreven door Nicoline

We kennen het allemaal: overvolle agenda’s, alledaagse werkstress en vermoeidheid na lange werkdagen. Wat is er dan fijner dan even helemaal niets. Genieten van de vrijheid, terug de natuur in, uitkijken over glooiende landschappen, wandelen in de uitgestrekte bossen, smalle landweggetjes ontdekken en ’s avonds met de boswachter op zoek naar wilde dieren. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, in de bossen van Twente kom je weer helemaal tot jezelf.

In onze regio vind je een ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden in de bossen. Je kan je in de watten laten leggen in een van de prachtige landgoed-/welnesshotels of helemaal terug naar de basis op een natuurcamping aan de rand van het bos.

Ontspannen in een van de prachtige landgoedhotels

Vroeger toen de textielbaronnen bakken met geld verdienden, lieten ze buiten de stad villa’s in het glooiende landschap bouwen. Vaak lagen deze villa’s op een heuvelrug om zo te kunnen genieten van het prachtige Twentse coulisselandschap. De textielbaronnen zijn al lang verdwenen en de villa’s zijn omgebouwd tot de mooiste landgoedhotels van Nederland. Wil je je echt laten verwennen, genieten van alle rust en ’s avonds heerlijk dineren? Dan is een vakantie in een landgoedhotel in Twente, iets voor jou. Veel van deze hotels liggen in de Twentse bossen en zijn bekroond met 4 of 5 sterren.

Wilmersberg
Wilmersberg

Kamperen in de Twentse bossen

Een goede manier om helemaal een te worden met de Twentse natuur, is kamperen op een van de vele natuurcampings in Twente. ’s Ochtends wakker worden met fluitende vogels, overdag wandelen en fietsen in de Twentse bossen en ’s avonds bij het kampvuur de sterren in de hemel tellen. Een vakantie in de bossen van Twente kan op allerlei manieren: back to basic met alleen de belangrijkste campingvoorzieningen of juist luxueus met alle gemakken van dien.

Noetselerberg
Noetselerberg

Slapen in Twentse vakantieparken of lodges

Er even een weekendje of midweekje tussenuit met je gezin of juist gezellig met een heel stel vrienden of familie? De Twentse bossen zijn een ideale plek om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. In de Twentse bossen is er een ruim aanbod van vakantiehuizen en lodges te huur. Je kan overdag genieten van de prachtige natuur en ’s avonds uit eten bij een van de vele restaurants in de omgeving.

Villapark Eureka op het Hulsbeek
Villapark Eureka op het Hulsbeek

Twentse B&B in het bos

Slapen in het bos heeft iets magisch. Alsof je je begeeft in het sprookje van Hans en Grietje. In de B&B’s van Twente kan je je laten verwennen en waan je je in een andere wereld.

De Twentse trekkershut

Een andere manier om de Twentse bossen goed te leren kennen, is slapen in een trekkershut. De trekkershutten zijn eenvoudig ingerichte hutjes die per nacht te boeken zijn. Ze zijn ingericht met een goed bed, fijn hoofdkussen en een comfortabel zitgedeelte. Een slaapzak en kussensloop neem je zelf mee. Trekkershutten liggen vaak verscholen op mooie plekjes in de Twentse bossen en maken dit tot een unieke overnachtingsmogelijkheid.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.