navigatie overslaan

48 uur op pad met

Natuur Instagrammer Eelco Roos op bezoek bij Vincent Croce in Twente

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 3972 keer
  • Geschreven door Eelco

De grootste natuurinstagrammers van Nederland leggen Twente vast. Soms zet je twee mensen bij elkaar en blijkt de match zo goed te zijn dat er iets bijzonders ontstaat. We vroegen Vincent Croce, een trotse tukker met passie voor natuurfotografie, Eelco Roos, fotograaf en influencer uit de Randstad, mee te nemen op een tweedaagse reis door de Twentse natuur.

play

Dag 1: Wandelen door Twente inspireert Eelco

De eerste dag start hun tocht bij Landgoed Twickel. Vincent is een echte fan van het landgoed: ‘Het is een prachtige plek met een magisch kasteel. Er zijn goed begaanbare wandelpaden aangelegd in een afwisselend landschap met oude boerderijen. Check de kasteeltuin van het Twickel eens als deze geopend is!’ Daar mogen ze de eerste envelop openen die hun een aanwijzing geeft om de volgende te vinden. De speurtocht brengt ze langs prachtige doorkijkjes van de Twentse natuur. Regelmatig stoppen de mannen om foto’s te schieten van natuurlandschappen. Als de avond valt, rijden de mannen naar Restaurant Oosth in Denekamp, waar ze na een actieve wandeldag in de Twentse buitenlucht, heerlijk dineren. Bij 4-sterrenhotel Bloemenbeek in de Lutte genieten ze van een welverdiende overnachting.

Eelco Roos heeft weer een mooi shot
Eelco Roos heeft weer een mooi shot

Dag 2: Vincents favoriet: wandelen door het Lutterzand

De tweede dag vervolgen Vincent en Eelco, vanuit Denekamp, hun speurtocht door het Twentse natuurlandschap. Ze hebben geluk met het weer en het licht is ideaal om de mooiste Twentse natuurfoto’s te schieten. De speurtocht brengt ze verder naar Landgoed het Singraven in Denekamp. In het klooster gaan Vincent en Eelco op zoek naar de non, die volgens de mythe, is ingemetseld in een muur. Daar vinden ze een aanwijzing die ze verwijst naar het aardkundig monument, Lutterzand. Één van Vincents favorieten Twentse plekken mede door de meanderende rivier de Dinkel. Daar waar de rivier een bocht van 180 graden maakt, de landtong de ‘Greun’n Stet’, eindigt het avontuur voor beide heren.

Landgoed Singraven
Landgoed Singraven

Wat vonden Vincent & Eelco van de reis? Bekijk hier hun tips!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Eelco

Eelco Roos ontdekte Instagram al vrij vroeg en begon foto’s te maken voor zijn account Croyable. Al snel gingen zijn foto’s de hele wereld rond. Hij kon zijn baan als IT-er vaarwel zeggen en zich helemaal op de fotografie richten.