navigatie overslaan

24 uur op pad met

Op pad met Twentse kidsblogger Yvette en de Amsterdamse Roos.

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 4765 keer
  • Geschreven door Yvette

"Leuk, om mijn kids kennis te laten maken met mijn roots." Deze keer op pad in Twente met…. Neemt mamablogger Yvette Bosch en haar dochter Pippa, de Amsterdamse onderneemster Roos van Vugt met haar tweeling Lucas en Amelie mee op avontuur.

play

De dames met hun kinderen ontmoeten elkaar bij de ezelstal van Barg Dieks, net buiten Markelo. In de zon met een plak krentewegge leren Yvette en Roos elkaar beter kennen. Roos vertelt: “Ik ben in Twente geboren en opgegroeid maar mijn kinderen zijn nog nooit in Twente geweest. Leuk, om ze kennis te laten maken met mijn roots.”

Ezelwandeling door heuvels rond Markelo

De eerste opdracht voor Yvette, Roos en hun kinderen, is het maken van een wandeling met ezel Elsa. Elsa is bepakt met rieten tassen voor de picknick later op de dag. Pippa, Lucas en Amelie zijn gelijkt op het lieve ezeltje. Om de beurt mogen een stuk op Elsa rijden. Wandelend door de prachtige groene heuvels rondom Markelo genieten Roos en Yvette van de mooie omgeving, terwijl de kinderen zich bekommeren om Elsa. Aangekomen bij een picknicktafel, worden de rieten tassen vol lekkers uitgepakt. Voor de kinderen zit er een knuffelezeltje in. Teruggekomen bij de boerderij krijgen ze van eigenaresse Hilde een envelop met een hint voor hun volgende bestemming: Waar stille bootjes in het water gelegd worden. Yvette, kenner van alle leuke plekken voor kids in Twente, heeft meteen door dat het om de fluisterbootjes in Zuna gaat.

Varen op de Regge met een fluisterboot

Met de Twente auto rijden ze met zijn allen naar vakantiepark ’t Mölke. Daar worden ze opgevangen door een medewerkster die Roos, Yvette en de kids begeleid naar de fluisterbootjes. De platbodemboot heeft een stoer stuurwiel en is daardoor makkelijk te bedienen. Natuurlijk willen de kinderen ook een keer aan het roer. Roos geniet ondertussen voorop de boot op de loungekussens van het zonnetje. Halverwege de Regge varen ze langs een traditionele Twentse zompschip. “Kijk!” roept Yvette aan het einde van hun vaartocht, “daar slapen jullie vanavond.” Ze wijst naar een hut op palen, de boomhut van vakantiepark ’t Mölke. Als ze weer op het vasteland staan, krijgen de dames hun laatste hint: Ga naar de plek waar de bessenknabbelaar zijn capriolen vertoont. Yvette pakt haar telefoon erbij en samen met Roos zoeken ze naar de plek die met de hint bedoeld wordt.

Fluisterbootje
Fluisterbootje

Magisch museum op de Holterberg

De hint leidt ze neer het natuurmuseum op de Holterberg. Aangekomen op de Holterberg, krijgen de kinderen van de baliemedewerkster een speurtocht door het museum. Luca, Amelie en Pippa mogen op allerlei knopjes drukken, puzzels oplossen, filmpjes bekijken en activiteiten uitvoeren om hun speurtocht tot een geslaagd einde te brengen. Ondertussen zien ze allerlei opgezette dieren die op de Holterberg voorkomen. “Wat een magisch museum is dit!” verzucht Roos, die enthousiaster is dan gedacht over het natuurdiorama. De kinderen krijgen van de aardige baliemedewerkster een speelgoed hertje en controleren samen of de speurtocht goed is volbracht.

Als afsluiter van de dag eten Roos, Yvette en de drie kids lekkere pannenkoeken bij restaurant Woody’s op de Holterberg. Als de serveerster de kinderen een mooie kleurplaat komt brengen, vertellen de kids haar vol enthousiast over hun belevenissen van de dag. En terwijl de kinderen lekker aan het kleuren zijn, hebben de moeders nog even de tijd om bij te kletsen. “Het wandelen met de ezels vond ik wel een highlight van vandaag, alhoewel ik het natuurmuseum ook onverwachts leuk vond.”, beantwoord Roos de vraag van Yvette, hoe ze de dag ervaren heeft.

Natuurmuseum Holterberg
Natuurmuseum Holterberg

Lees in de blog van Yvette wat zij van het avontuur vond!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.