navigatie overslaan

Doe-tips

8 leuke dingen om te doen met baby's en peuters in Twente.

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 1209 keer

In Twente is ontzettend veel te doen, maar welke uitjes zijn er geschikt voor jonge gezinnen met baby en peuter? Kirsten van Go-Kids verzamelde een aantal leuke tips voor quality time met jouw baby of peuter. Let’s go!

 1. 8

  De (kinder)boerderij

  Dieren aaien en knuffelen is leuk! Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten vind je een grote kinderboerderij met vele verschillende dieren maar ook een leuke speeltuin. Ook leuk is Landgoed Kaamps in Deurningen. Hier kun je op de belevingsboulevard koeien bekijken, er is een kleine kinderboerderij, een nieuwe speeltuin en een vernieuwde brasserie met groot terras.

 2. 7

  Buggy-proof wandelen

  Niet alle kindvriendelijke wandelroutes zijn geschikt voor de kleine wieltjes van de buggy en kinderwagen. Gelukkig zijn ze er wel! Het Grintenbosch in Haaksbergen is ideaal voor een kort bezoek en de route van Natuurmonumenten is overzichtelijk en met zijn deels verharde paden buggy proof. Andere geschikte routes vind je bij Arboretum Poort Bulten. Er is een route van 1,8 kilometer die volledig over de verharde paden gaat. Dit is het ommetje Arboretum Poort-Bulten.

 3. 6

  Baby en peuterzwemmen

  In Twente zijn diverse zwembaden waar je op gezette tijden tegen lage tarieven én op inloop deel kunt nemen aan baby en peuter zwemactiviteiten. Bijvoorbeeld bij zwembad Vondersweijde in Oldenzaal, zwembad de Wilder in Haaksbergen of zwembad de Vlaskoel in Tubbergen. Gegarandeerd veel waterplezier!

 4. 5

  Naar het theater

  Je denkt er misschien niet direct aan maar met kleine kinderen naar het theater gaan is extra leuk. Juist omdat ze nog helemaal opgaan in die magische wereld. De voorstellingen zijn soms al geschikt vanaf twee jaar! Er zijn in Twente heel veel theaters met kindervoorstellingen: Stadstheater de Bond in Oldenzaal, Hof 88 in Almelo en de Reggehof in Goor. In het Wilminktheater in Enschede worden ook vaak activiteiten voor kleine kinderen aangeboden.

 5. 4

  Kunst voor kleintjes

  Diverse kunstenscholen in Twente bieden een speciaal programma aan voor de allerkleinsten. Je schrijft je daar in voor een korte cursus of losse les. Muziek op schoot is geschikt voor kinderen tussen de 9 maanden en 2 jaar. Peuterdans is geschikt voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. De cursussen worden bijvoorbeeld aangeboden door Oyfo in Hengelo, op meerdere locaties in Twente door Kaliber Kunstenschool en rondom Goor en Delden door Home of Talents.

 6. 3

  Peuterochtenden binnenspeeltuin

  Wist je dat er bij veel binnenspeeltuinen peuterochtenden georganiseerd worden? Entree-tarieven zijn dan lager en je kleine koter heeft tijdens zijn of haar ontdekkingstocht geen hinder van rondrennende grote kinderen. Bij Monkey Town in Enschede is een grote peuterzone en ze zijn dagelijks al om 9 uur geopend. Ook bij Funzone Enschede vind je een grote peuterzone voor urenlang speelplezier. In een thematische binnenspeeltuin rondstruinen? Ga dan naar KidsCity in Borne.

 7. 2

  Spelen met zintuigen

  In het creatieve atelier van Kijk & Doe in Almelo kun je meerdere ochtenden per week aanschuiven bij het spelen met zintuigen. Kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar gaan op ontdekkingstocht met verschillende materialen. Het gaat om het doen en ontdekken en het ontwikkelen van de motoriek. Tip: (ook voor de ouders) trek niet je mooiste kleding aan!

 8. 1

  Het tuincentrum

  Wist je dat een bezoek aan een tuincentrum ook super leuk is voor kleine kinderen? Neem bijvoorbeeld Tuincentrum Borghuis in Deurningen. De mooie decoratie spreekt er tot de verbeelding, er zijn leuke dieren te ontdekken, er is een restaurant en ook nog een leuke speelhoek!

Wat vind je van dit artikel?