navigatie overslaan

24 uur op pad met

Sanniezoektgeluk.nl op bezoek in Twente voor wellness en shoppen.

  • Leestijd 5 min
  • Gelezen 4617 keer

In deze aflevering van ‘Op bezoek in Twente bij’ neemt de Cynthia Schultz, bekend van haar blog Miss Lipgloss die inmiddels over is gegaan in Cynthia.nl, Sanny Verhoeven uit Amsterdam mee door Twente. Sanny is presentatrice en vlogt voor haar eigen site Sannyzoektgeluk.nl.

play

In de Walstraat ontmoeten Sanny en Cynthia elkaar. Lachend vliegen ze elkaar in de armen. “Ik zei het toch!” gilt Sannie. De meiden kennen elkaar al, dat is duidelijk. Bij Mrs. Brown, een koffietentje met de lekkerste, zelfgebakken taarten, macarons, petit fours en gebakjes, kletsen ze bij met koffie en thee. Op tafel staat hun eerste envelop: ‘Enschede is de grootste stad van het Oosten. Jullie gaan het winkelaanbod verkennen. Hebben jullie al zin om te shoppen? Ontdek de Oude Markt, struin door de Haverstraatpassage en vind de hint in de winkel, waar het getal 4 centraal staat. Cynthia en Sanny hebben wel zin in een dagje shoppen. “Maar eerst koffie”, zegt Cynthia. Als ze Mrs. Brown verlaten, nemen ze allebei nog wat lekkers mee. Het is té verleidelijk om te laten liggen.

Cynthia neemt Sanny mee voor een dagje shoppen en wellness in het Oosten van het land.
Cynthia neemt Sanny mee voor een dagje shoppen en wellness in het Oosten van het land.

Enschede heeft iets unieks

Wandelend door de Haverstraatpassage, snuiven de dames de geur van versgebakken brood op, die uit lunchzaak de Broodbode komt. “Wat een schattig straatje!” roept Sannie enthousiast. In woonwinkel Goods4Home waar je de mooiste en hipste woonaccessoires van Enschede koopt, snuffelen tussen al het leuks. Ondertussen worden ze, als twee echte filmsterren, op de foto gezet. Wederom met een tas vol, lopen ze richting het Van Heekplein waar ze op de dagmarkt een warme cappuccino drinken. Al wandelend merkt Sanny op: “Er zitten hier veel winkels die niet overal in het land zitten. Enschede heeft iets unieks.” Ook bij Scooter slagen de dames volop.

Dat is ook een leuke winkel, Fier ofzo…

Om de hoek worden ze alweer enthousiast van de volgende winkel: ”Dat is ook een leuke winkel daar op de hoek! Fier ofzo heet die.” Terwijl ze het zegt, barsten Cynthia en Sanny in lachen uit, zich bewust wordend dat ze de tweede aanwijzing hebben gevonden. Fashionstore Fier, wordt gerund door vier vriendinnen met een passie voor mode. Naast hun ‘normale’ baan, runnen ze de winkel met hippe merken als Fabienne Chapot, Drykorn, Summum en Circle of Trust. Sannie past een hip bloesje en vraagt ondertussen aan Hilde, een van de eigenaressen, of ze een aanwijzing voor hen heeft. In de tweede envelop staat: ‘Naast winkelen, kun je in Twente ook heerlijk tot rust komen. Op de volgende locatie mogen dus de voeten omhoog!’ “Yes!” roepen Cynthia en Sanny in koor, duidelijk toe aan wat ontspanning na hun zware shopdag. ‘Ga voor jullie tweede activiteit op zoek naar een ontspannende boerderij in de gemeente Tubbergen. De auto staat voor jullie klaar op het Hoedemakerplein.’ Enthousiast verlaten de meiden de winkel, op weg naar de auto. Ondertussen googelt Cynthia waar ze naar toe moeten: “Boerderij de Kroesweffer, dat moet het zijn.”

Wellness op z'n Twents
Wellness op z'n Twents

De badjassen hangen klaar!

Als ze bij de authentieke, Twentse boerderij Kroeseweffer aankomen rijden, staat eigenaresse Mieke al klaar om ze te ontvangen: “Ik heb een lekker verwenprogramma voor jullie. De badjassen hangen al klaar!” Dat klinkt Cynthia en Sanny als muziek in de oren. Gekleed in badjas krijgen ze een ontspannend voetbad, ondertussen drinken ze een warme kop thee. Daarna krijgen ze beiden een uitgebreide Hot Stone massage. Op de loungestoelen kletsen de meiden even bij. “Als je de stad uit bent, voelt het gelijk anders, toch? Het voelt minder druk.” vindt Sanny, Cynthia knikt bevestigend. Als afsluiter krijgen ze een gezichts- en hoofdmassage. Daarna ontvangen ze van Mieke de derde envelop: Jullie dag in het Oosten van het land is nog niet voorbij. Op de volgende locatie genieten jullie van culinaire hoogstandjes in een prachtig landgoed, waar tot rust komen, energie en inspiratie samenkomen. Hebben jullie al een idee waar jullie de dag afsluiten? Na wat googelen vindt Cynthia, landgoed de Holtweijde.

Perfect voor een vriendinnenweekendje
Perfect voor een vriendinnenweekendje

Chique worden ze door de gastheer van de Holtweijde ontvangen en naar een mooi gedekte tafel geleid. Daar proosten Cynthia en Sanny op de geslaagde dag. Na het eten, sluiten de meiden de dag af met een warm drankje voor knisperend haardvuur. “Hoe vond jij het hier in het Oosten bij mij?”, vraag Cynthia aan Sanny. “Ja leuk! Echt leuk. Ik had vooral niet verwacht dat Enschede zo’n leuke shopstad is. Je vindt er wat anders dan de standaard ketens.” antwoord ze. De meiden zijn enthousiast over de combinatie van eerst shoppen en dan ontspannen met een Wellness en massage. Sannie: “Het is perfect. Echt een vriendinnenweekendje. Ik zeg, vaker doen!”

Wat vind je van dit artikel?