navigatie overslaan

Tukker top 5

De Tukker top 5 van Rianne Slotboom, de Beste Fromager van Nederland.

 • Leestijd 2
 • Gelezen 1190 keer

Rianne Slotboom (24) werd in 2022 uitgeroepen tot Beste Fromager van Nederland. Ze weet alles over kaas, hoe je het combineert met wijn én hoe je de perfecte kaasplank samenstelt. Op haar Instagram-account @kaas.meisje deelt zij dan ook graag weetjes en kennis over kaas. “Het is een prachtig product, puur natuur. Wat een koe, geit of schaap eet, proef je terug in de kaas.” Wij vroegen Rianne naar haar vijf Twentse favorieten.

 1. 5

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

  Sinds twee jaar woon ik in Zwolle, maar mijn vriend en ik gaan regelmatig naar Twente om heerlijk over de Holterberg te mountainbiken. De prachtige heiden en bosrijke omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug heb je in Zwolle niet. In september is het dubbel genieten, dan kleurt de heide paars. Echt een aanrader om hier dan even te kijken. Na een lange mountainbiketocht strijken wij het liefste neer bij Landgoed de Uitkijk voor een welverdiend drankje, ook één van mijn favoriete plekken

 2. 4

  Landgoed de Uitkijk

  In het restaurant van Landgoed De Uitkijk, gelegen op een prachtige locatie in Hellendoorn, had ik mijn tweede horecabaantje. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. De plek geeft me nog steeds een goed gevoel en ik kom er graag. Honden zijn er van harte welkom, na een wandeling met onze viervoeter ga ik er vaak lekker lunchen. In de zomer strijk je neer op de veranda met uitzicht over het heideveld. De perfecte ingrediënten voor een romantisch diner!

 3. 3

  Puur Petra

  De authentiek sfeer van de negen straatjes van Amsterdam vind je terug bij Puur Petra in Wierden. Een vrolijke winkel met een warme, gezellige en stoere uitstraling. Je vindt er mooie woonaccessoires, lekkere theesoorten en de leukste cadeaus. Een bezoekje aan Puur Petra is altijd leuk, het is de plek om te proeven, ruiken en te ontdekken.

 4. 2

  Pluktuin Dijkerhoek

  Niet lang geleden ontdekte ik Pluktuin Dijkerhoek. Hier kan je je eigen fleurige boeket samen stellen en plukken. Ook een leuke activiteit om samen met je moeder of kinderen te doen. Haal de zomer in huis!

 5. 1

  Landgoed Kaamps

  Bij Landgoed Kaamps ben je aan het juiste adres voor dagverse melk en diverse zuivelproducten, waaronder heerlijke kazen! Het leuke aan deze locatie is dat je hier ook echt het boerenleven kunt ontdekken. Vooral voor kinderen valt er van alles te beleven, waaronder een tour door de koeienstal. Maar voor mij draait het natuurlijk om de heerlijke kaas: lekker proeven én inkopen.

Wat vind je van dit artikel?