navigatie overslaan

Van eigen bodem

Twentse lekkernijen: proef de streekproducten van eigen bodem.

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 1768 keer

Kom optimaal de sfeer van Twente proeven en beleven bij de lokale ondernemers. Laat je verrassen door verschillende Twentse lekkernijen. En dan natuurlijk wel van eigen bodem!

Raw Milk Company

In De Lutte staat een kleinschalig zuivelfabriek de Raw Milk Company, met daarnaast de winkel Melk & Honing waar je terecht kunt voor al je dagelijkse biologische boodschappen. De zuivel is gemaakt van biologische melk van overwegend gras gevoerde koeien. Omdat er niet wordt gepasteuriseerd of gehomogeniseerd blijven alle vitaminen, enzymen en eiwitten intact. Door het fermenteren zitten er levende bacteriën en gisten in in de zuivel, en dat is een weldaad voor onze darmen en immuunsysteem. Bezoek de winkel en proef de heerlijke zuivelproducten. Raw Milk Company geeft je graag uitleg. Ook is een excursie mogelijk vanaf 15 personen.
Over Raw Milk Company >

Raw Milk Company
Raw Milk Company

Hof 't Sprakel

Bij Hof ’t Sprakel ben je welkom op de camping, in de verschillende accommodaties en in de gezellige koffie- en theeschenkerij. Je proeft hier de natuur en voelt de gastvrijheid van Twente. De Koffie- en theeschenkerij voelt als een warme woonkamer met uitzicht op buiten, want door de vele ramen heb je het gevoel dat je buiten zit. Bij lekker weer is het heerlijk zitten op het zonnige terras. Een fijne plek om tijdens het fietsen even te pauzeren voor koffie met huisgemaakt gebak, een verfrissend drankje of een heerlijke lunch. Wil je even geheel tot rust komen? Bezoek dan de Wellness/privé sauna.
Over Hof 't Sprakel >

Landgoed Kaamps

Heb jij de heerlijke producten van Kaamps al ontdekt? Op het Landgoed in hartje Twente kun je met eigen ogen bekijken hoe de lekkerste kazen en zuivelproducten gemaakt worden. Kaamps deelt met alle liefde het proces van gras tot kaas in de belevingsboulevard die op eigen gelegenheid te bezoeken is. Mocht je nou heel nieuwsgierig zijn naar de eindproducten? Dan is een bezoekje aan de winkel ook zeker een aanrader! Of je hier nu kiest voor jonge of oude kaas, kruidenkazen, de verrassende speciaalkazen van Boer’n Trots of de Boer Herbert zuivelproducten zoals melk, boter en kwark, alles is vers gemaakt op eigen Landgoed en dat kun je proeven!
Over Landgoed Kaamps >

Landgoed Kaamps
Landgoed Kaamps

Distilleerderij Horstman

Distilleerderij Horstman is al jaren een begrip als het gaat om eerlijke en pure Nederlandse distillaten. Of het nu draait om een lekkere ambachtelijke likeur, een kruidige gin, een pure genever of een veelzijdige whisky. Alle producten worden volgens ambachtelijke receptuur gemaakt en alle dranken komen uit eigen distilleerderij. Vanzelfsprekend worden grondstoffen en bronwater van eigen bodem gebruikt. Een keer meekijken in de distilleerderij en/of de unieke en pure smaakbeleving van Horstman meemaken tijdens een proeverij? Maak een afspraak en kom langs, meesterstoker Johan neemt je graag mee in zijn magische wereld.
Over Horstman >

Distilleerderij Horstman
Distilleerderij Horstman

Wat vind je van dit artikel?