navigatie overslaan

Typisch Twents

Uniek vergaderen in de buitenlucht? Dat kan hier!

  • Leestijd 4
  • Gelezen 2139 keer

Vergaderen heeft nog vaak de reputatie stoffig en saai te zijn. Maak het daarom zelf leuk en ga buiten vergaderen. Dit is vernieuwend en verfrissend voor jou en je team, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je. Wij vertellen je over de voordelen van vergaderen in de natuur, maar ook waar dit mogelijk is.

De voordelen van buiten vergaderen

Buiten vergaderen is niet alleen leuk, het brengt ook allerlei voordelen met zich mee. Door steeds maar op dezelfde plek te vergaderen, kan het zijn dat je inspiratieloos raakt. Een nieuwe locatie zorgt voor nieuwe inspiratie, waardoor jij en je team makkelijker op nieuwe en verfrissende ideeën komen. Laat de creativiteit maar stromen!

Ook is frisse lucht gewoon ontzettend goed voor je. We brengen een groot deel van onze dagen binnen door, namelijk op werk, thuis of op school. Maar een tekort aan frisse lucht kan resulteren in hoofdpijn, een suf gevoel of benauwdheid. Zorg er daarom voor dat je iedere dag een frisse neus haalt.

Vergaderen in de natuur

Buiten vergaderen zorgt niet alleen voor meer inspiratie en creatieve ideeën, maar het levert ook een hogere concentratie op. En al helemaal als je vergadert in de natuur. De natuur heeft namelijk een rustgevende werking op de mens. Deze rust zorgt ervoor dat je je beter focust. Daarnaast wordt je tijdens het vergaderen in de natuur niet gestoord door collega’s die even snel iets tussendoor willen vragen.

Voor een unieke ervaring moet je naar Outdoor Challenge Park. Hier vergader je op een vlot. Ja, je hoort het goed: aan de oever van de vijver ligt een houten vlot voor jullie klaar. Neem plaats op het vlot en peddel naar het midden van het water. Hier vergader je écht zonder gestoord te worden.

Buiten vergaderen op een vlot bij Outdoor Challenge Park
Buiten vergaderen op een vlot bij Outdoor Challenge Park

Oké, in Nederland zijn de weersomstandigheden niet altijd geschikt om buiten te vergaderen. Maar wat nou als je alsnog op een inspirerende plek vergadert en tussendoor een wandeling maakt door de natuur samen met je team? Door buiten te pauzeren, kun je er vervolgens weer helemaal tegenaan. Beleef het zelf met je team bij U Parkhotel in Enschede. Vergader midden in de natuur op een inspirerende locatie met een prachtig uitzicht. Dit wordt gegarandeerd een succesvolle vergadering.

Ook De Swarte Ruijter in Holten ligt midden in een groene omgeving, waardoor jij en je team tussen het vergaderen door tot rust komen in de natuur. Daarnaast beschikken de vergaderruimtes over allerlei moderne faciliteiten. Niet alleen vergaderen kun je hier goed, maar ook voor culinair genot zit je op de juiste plek. Het restaurant is namelijk bekroond met een Michelinster!

Vergaderen in het groen

Vergaderen in het groen
Vergaderen in het groen

Dat vergaderen in de natuur allerlei positieve dingen met zich meebrengt, weten we inmiddels wel. Alleen de kleur groen heeft al een herstellend vermogen op de mens. In Twente vind je veel groen, waardoor het de ideale regio is om te vergaderen in het groen.

De Woeste Wieven is zo’n vergaderlocatie midden in de natuur. De intieme vergaderruimte is ingericht voor kleine gezelschappen tot ongeveer 20 mensen. Door de sfeervolle inrichting van de vergaderruimte kan het hele team ontspannen vergaderen. Wil je graag met een grotere groep samenkomen? Maak dan gebruik van de podiumzaal. Het erf van De Woeste Wieven is ruim twee hectare groot en beschikt over een Keltische bomentuin en een buitentheater-opstelling. Hierdoor is het de ideale locatie voor trainingen en teambuilding bijeenkomsten waarbij in verschillende groepen gewerkt kan worden en niemand elkaar in de weg zit.

Vergaderen met buitenactiviteit

Door vergaderen te combineren met een buitenactiviteit kun je je hoofd even leegmaken. Een buitenactiviteit met het team draagt daarnaast bij aan de teambuilding. Win-win situatie dus. Bij een buitenactiviteit kun je denken aan het maken van een mooie wandeling in de natuur, maar ook aan spellen.

Combineer vergaderen met een buitenactiviteit
Combineer vergaderen met een buitenactiviteit

Combineer inspanning met ontspanning bij Aparthotel Delden. Het conferentiehotel biedt allerlei vergaderarrangementen aan. Combineer een vergadering bijvoorbeeld met een golfclinic, waar iedereen kennis maakt met de verschillende slagen in de golfsport. Vergaderen is nog nooit zo leuk geweest.

Wat vind je van dit artikel?