navigatie overslaan

Doe-tips

6 thuisblijftips om Twente thuis naar je woonkamer te halen.

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 9157 keer

Normaal gesproken bevinden we ons in het weekend graag buiten. Vooral in de lente. Samen op pad door de Twentse natuur of gezellig op een terras in de stad met je vrienden. Omdat we Twente helaas niet buiten kunnen bezoeken, brengen we Twente met deze tips in je woonkamer! Geniet met deze thuisblijftips van de extra gezelligheid en tijd met elkaar.

  1. Spelletjestijd

    Tijd voor een spelletje. Nu we meer tijd met het gezin doorbrengen is wel zo gezellig om wat spelletjes met elkaar te doen. Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker Bingo (download PDF) en Twente Memory (download PDF) gemaakt. Veel speelplezier!

  2. Creativiteit

    Speciaal voor de kinderen hebben wij Twente kleur-zoekplaat gemaakt. “Wist je dat de inwoners van Twente erg hechten aan hun vrijheid? Hier volgen de mensen niet de menigte, maar kiezen ze zelf voor wat ze het liefste doen. In Twente voelen ze zich zo vrij als een vogel! Kun jij de vogel vinden?” Download hier de kleur-zoekplaat >

  3. Leestijd

    Twents geluk gunnen we iedereen. Juist in deze tijd! Maar wat is Twents geluk? Dat kun je in het boekje “Namens alle Tukkers - Geluk in ’n Tuk” ontdekken. Leuk om (per post) cadeau te geven aan die ene zwager die niet uit Twente komt en de Tukkers niet begrijpt. Of natuurlijk om zelf te lezen. Vol grappige cartoons en hilarische visies van cabaretier André Manuel.

  4. Muziektijd

    Saamhorigheid: we zien het gelukkig op heel veel plekken in Twente terug, juist in deze tijden! Om dit gevoel te versterken hebben we samen met Tukkers een speciale Spotify playlist aangemaakt. Een mooie selectie nummers waardoor je je niet alleen voelt.

  5. Belmoment

    Natuurlijk gebruikt de Tukker social media. Maar écht contact met échte vrienden vinden we veel belangrijker. Hoewel we elkaar nu niet in het echie kunnen zien, is het belangrijk om wel contact te houden met elkaar. Bel dus met je familie of de buurvrouw, ga facetimen met je vrienden en informeer extra bij de kwetsbare mensen hoe zij zich voelen. Blijf naar elkaar omkijken.

Wat vind je van dit artikel?