navigatie overslaan

Speelboerderij Dondertman

Een pareltje verscholen tussen het natuurschoon van buurtschap Espelo aan de voet van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De speelboerderij in Holten staat al 25 jaar bekend voor een onbezorgd dagje uit voor jong en oud.

Dieren en onbeperkt spelen

Niet voor niets is Speelboerderij Dondertman al vaak in de prijzen gevallen in de ANWB-verkiezing 'Leukste uitje van Overijssel. De speelboerderij staat bekend om haar grote dierenrijk! Want naast de traditionele kinderboerderij dieren zoals kippen, vogels, varkens, schapen en geitjes zijn er wallaby's, alpaca's, Schotse Hooglanders, herten, schildpadden en natuurlijk 'Sammy': de blauwe gele Ara die vanaf het terras iedereen welkom heet. Een onmisbaar succes is het Knuffelhuis waar kinderen onder toezicht jonge konijnen en cavia’s kunnen aaien.

De populaire speeltuin van Dondertman beschikt over een ruime speelweide met uiteenlopende elementen. Van skelteren op een uitdagend parcours, glijbanen, klim en klauter toestellen tot eindeloos rondjes draaien in de draaimolen. En als het weer het toelaat dan worden er verkoelende sproeiers geplaatst. Of ga spelen bij het zand- en waterspeeltoestel. in 2023 wordt het huidige terrein uitgebreid met een gave boomhut en tien houten klim-, balanceer- en klautertoestellen. Tevens beschikt Dondertman over een speelkelder waar kinderen zich kunnen uitleven met bouwblokken.

Horeca

Heerlijk ontspannen terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, ook dat hoort bij een dagje uit. De speelboerderij beschikt over een ruim schaduwrijk terras. Je hoeft geen eten of drinken mee te nemen. In de horeca is van alles te verkrijgen van koffie, fris, snacks en (soft)ijs. Uiteraard wordt er ook heerlijke patat gebakken. De speelboerderij is gelegen aan prachtige wandel,- en fietsroutes, en daardoor ook uitermate geschikt als start of rustpunt.

Online tickets/reservering

Koop je tickets vooraf online. Actuele bezoekersinformatie staat op de website, het is raadzaam om deze vooraf te raadplegen.

Extra's

Speelboerderij Dondertman beschikt over een oplaadpunt voor elektrische auto's, is geheel rolstoeltoegankelijk en parkeren is gratis.