Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Schaapskudde Haaksbergen

Haaksbergen heeft een uitgebreide schaapskudde die in de zomerperiode (mei t/m oktober) te vinden is op het Haaksbergerveen. De rest van het jaar loopt de kudde in de omliggende weilanden.

Schaapskooi

Jaren is er reikhalzend naar uitgekeken. Eindelijk heeft de Schaapskudde nu een permanent onderkomen. Aan de rand van het Haaksbergerveen zijn een prachtige in het landschap passende stal en kapschuur uit hout opgetrokken.

Kudde

De kudde bestaat momenteel uit ongeveer 450 volwassen dieren en 25 geiten. Hiermee begrazen zij het Haaksbergerveen met ooien en lammeren en voeren ze met ongeveer 100 schapen wat losse begrazingsprojecten uit voor het Waterschap en Het Lankheet.

Evenementen & activiteiten

Rond Pasen is er Lammetjesdag als educatie-, promotie- en gezinsactiviteit. Daarnaast wordt er jaarlijks in juni een schaapscheerdersfeest georganiseerd in samenwerking met het Scholtenhagen Festival. In oktober zijn de praktijkwedstrijden schapendrijven echte publiekstrekkers. Kijk in de agenda voor de exacte data.

De herder verzorgt lezingen ter promotie van de kudde en het Haaksbergerveen en omringende natuur in de gemeente. Deze lezingen ondersteunen toeristische activiteiten. Daarnaast vindt er educatie plaats aan jeugd en natuurgroepen als IVN, dierenbescherming, scholen, zowel op school, in de stal als in het veld, om kinderen te laten kennis maken met dieren en natuur.

De kudde wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen, ook u bent van harte welkom!

Waar is de kudde?

Weten waar de de kudde is? Klik hier.

Route schaapskooi

Volg vanaf de Buurserstraat de bordjes schaapskooi. Op Schansweg over de brug en dan linksaf Welmerweg en rechtsaf De Schapendrift op. Bij een slechte weg de auto parkeren aan de linkerkant van de Welmerweg en ca. 300 meter wandelen naar de schaapskooi.

Of bekijk de website www.schaapskuddehaaksbergen.nl

contactinformatie

voorzieningen

  • Natuur

Tip je vrienden

facebook twitter