navigatie overslaan

24 uur op pad met

Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 • Leestijd 4
 • Gelezen 20057 keer

Heb je het gezien? Bas Smit en Nicolette van Dam waren op bezoek in Twente! Onder het mom “Nederland heeft alles” ontdekken zij Nederland aan de hand van tips van hun fans. En natuurlijk mag Twente daarin niet ontbreken. Benieuwd waar ze allemaal zijn geweest en wat ze hebben meegemaakt? Lees het in dit verslag, gemaakt op basis van hun Instagram stories. Leuke inspiratie voor je eigen bezoek aan Twente! 8 juli brengt het stel ook het gelijknamige boek uit, met nog veel meer eigen tips uit Overijssel. Wij zeggen: kopen! Bestel hier het boek! Of koop hem bij jouw lokale boekelier.

Bronvermelding foto's Bas & Nicolette: Instagram.

 1. Want het is lekker op de trekker

  Dat een trekkerrit iets voor Bas is hadden we wel na kunnen gaan. Leuk dat hij dit uitje heeft uitgekozen! Met een trekkerit ontdek je het Twentse achterland van Noordoost Twente. Of, in het geval van Bas & Nicolette, bijzonder leuke plaatjes in de buurt. Zoals Ootmarsum! Tip: dit is ook een heel leuk uitje met een groep.

 2. Ootmarsum, sprookjesachtig mooi.

  Ooit gehoord van Ootmarsum? Na het bezoek van Bas & Nicolette weet je ervan; dit is hét kunststadje van Oost-Nederland. Het pittoreske stadje kent een rijke historie waardoor je als kunstliefhebber nooit meer naar huis wilt. Een stukje Twentse natuur thuis aan de muur? Dat haal je bij Ton Schulten.

 3. Geboorte wegge bakkerij schulten

  Natuurlijk is het de Tukkers niet ontgaan dat Bas & Nicolette een nieuw gezinslid hebben: hondje Teddy. Volgens Twents gebruik geef je de bij de geboorte altijd een krentewegge cadeau. Op visite gaan en deze geboortwegge cadeau doen wordt ook wel kraamschudden genoemd. Een praktische reden waarom het eten van krentenwegge goed is na de bevalling: in krenten en rozijnen zit ijzer wat goed is voor moeders die borstvoeding geven. Moedermelk bevat weinig ijzer en op deze manier wordt het ijzergehalte op pijl gehouden. Weten we dat ook weer!

 4. Corona-uitje; Toern & Smikkeln

  Een vier gangen diner in je auto, hoe leuk! Langs gezellige restaurants, zoals De Watermolen Singraven en Watermolen Bels, haalden Bas & Nicolette de lekkerste gerechtjes op. De toer kon in eigen auto, maar in een klassieke volkswagen camperbus is het net wat specialer. Handig is dat je dan gewoon kan "smikkelen" lekker aan een tafeltje.

 5. De mooiste hightea plek in Twente

  Eén van de tips die Bas en Nicolette van hun fans kregen was een bezoek aan de mooiste plek in Twente waar je hightea kunt krijgen. Dat moesten ze natuurlijk zien! Theehuis Dennenoord is een landelijk gelegen sfeervol houten pand in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum, ook wel bekend als één van de mooiste gebieden in Twente.

 6. Bezoek aan de jongerenkeet

  Het "Erve Nejhoes" is een eeuwenoud familiebedrijf, gelegen in het dal van de Mosbeek en sinds mensenheugenis in handen van de familie Nijhuis. Op deze prachtige plek kun je heerlijk (luxe) kamperen. Maar Bas was vooral onder de indruk van een jongerenkeet die op het erf stond! Het is namelijk typisch Twents dat jongeren een eigen plek hebben in de vorm van een keet. Hier worden plaatjes gedraaid en ja, ook wat gedronken.

 7. Meer Twente?

  En dit was natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. Want hoewel Bas en Nicolette graag meer wilden zien van Twente, en zeker een keer terugkomen, zat de tijd er op. Staat Twente ook op jouw lijstje? Vergeet dan vooral niet om één van de gezellige steden Almelo, Hengelo of Enschede te bezoeken. Magische kastelen ontdekken? Pak dan het gebied rondom Delden en Diepenheim. Ook ligt aan de westelijke rand van Twente het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een geweldige plek om actief bezig te zijn. Zeker met kinderen door de vele leuke speelbossen en musea.

Wat vind je van dit artikel?