navigatie overslaan

Doe-tips

9 tips voor de meivakantie in Twente. Maak er een feest van met deze leuke activiteiten.

 • Leestijd 4
 • Gelezen 6857 keer

Ja hoor! Pasen zit er nog maar net op en de volgende vrije dagen staan alweer voor de deur. Hoor jij de meivakantie alweer aankloppen? Dé tijd om er met het hele gezin op uit te gaan. In Twente komt iedereen aan zijn trekken. Want er is genoeg te doen voor het hele gezin!

Dat was hem weer! De meivakantie 2023 zit er weer op. Zodra de meivakantie 2024 er weer aan komt, zullen we dit tipslijstje updaten.

 1. 9

  April - mei stakingen

  Op 29 april 1943, even na de middagpauze leggen 3.000 arbeiders van Machinefabriek Gebr. Stork & Co in Hengelo het werk neer. Zo braken 80 jaar geleden, de April-meistakingen van 1943 uit. Deze staking verspreidde zich razendsnel over heel Nederland. Dit feit wordt op vele manieren in Hengelo én landelijk herdacht. Benieuwd naar alle activiteiten? Bekijk hier alle evenementen.

 2. 8

  Stift Musical Encounters

  De vierde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 2 t/m 6 mei. De lente-editie van het festival staat elk jaar weer garant voor een aantal prachtige concerten waarin bekende masters zij aan zij spelen met jonge talenten. Aankomend jaar staan staan er vijf concerten op het programma.

 3. 7

  Maker Festival Twente

  Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Maker Festival in Roombeek. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis via Augmented Reality en onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab. Ook buiten gebeurt er heel veel! Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken

 4. 6

  Vier je meivakantie bij Museum Natura Docet

  De meivakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Kijk je ogen uit tijdens demonstraties of steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens workshops. Roets heen en weer met de kabelbaan, ga op jacht naar waterbeestjes in de vijvers, maak een reis door de tijd met een toffe sticker speurtocht of plof lekker neer op het terras met een kop koffie, tosti of een ijsje.

 5. 5

  Lammetjesdag in Denekamp

  Er is sprake van een ware babyboom in de schaapskooi aan de Stroothuizerweg in Denekamp: elke dag worden weer lammetjes geboren. Daarom is er op zondag 30 april 2023 een lammetjesdag, want tegen die tijd zijn de meeste lammetjes ter wereld gekomen. Naar verwachting zullen er zo’n honderd rondspringen in de schaapskooi. Op het hele terrein van de schaapskooi staan tevens tientallen kraampjes waar allerhande leuke spulletjes worden verkocht.

 6. 4

  3-Dubbel Jubileum Ton Schulten!

  Tijdens het weekend van 29 en 30 april wordt een speciaal 3-dubbel jubileum gevierd! Ton Schulten viert dan z'n 85e verjaardag, de Galerie Chez-Moi Ton Schulten is 30 jaar aan de Marktstraat gevestigd en het Museum Ton Schulten werd precies 10 jaar geleden geopend. Genoeg redenen voor een feestje! Ton Schulten viert dit tijdens het jubileum weekend van 29 en 30 april. Het museum is dit weekend voor iedereen vrij toegankelijk!

 7. 3

  Kinderspeelmiddag bij de Wendezoele

  Kom jij ook heerlijk spelen in de vakantie bij de Wendezoele? Op woensdag 3 mei kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders komen spelen en ervaren hoe het vroeger op een boerenerf ging. Koe melken, zonnebloempitjes zaaien, spelletjes van toen zoals hoepelen, hinkelen en nog veel meer. Kortom er zijn wel zeker 15 verschillende activiteiten te beleven.

 8. 2

  Speurneustocht Arboretum Poortbulten

  Ben jij een goede speurneus? Stel je speurkwaliteiten op de proef in Arboretum Poortbulten. Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma.

 9. 1

  Zandsculpturen

  Topkunstenaars uit verschillende landen maken elk jaar opnieuw verbazingwekkende zandsculpturen in de Engelse tuin rondom kasteel Warmelo. Dit keer is het thema Nederlandse gebruiken en gewoonten. Voor jong en oud een wonderlijk uitje!

Wat vind je van dit artikel?