navigatie overslaan

Doe-tips

De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

  • Leestijd 3
  • Gelezen 5508 keer

Duurzaam is helemaal in. In Twente schieten de duurzame hotspots als paddenstoelen uit de grond. Geen zorgen over je ecologische footprint, maar nog steeds ouderwets of juist eigentijds kunnen genieten. Dat klinkt toch perfect. Van boodschappen doen tot slapen en dineren. Wij hebben de duurzame hotspots op een rijtje gezet.

Duurzaam boodschappen doen

Wil je weten wat je eet? Het liefst zo puur mogelijk. Probeer dan de producten van The Raw Milk Company. Hun Rauw Power zuivel is volledig natuurlijk goed voor mens en dier. Een Twents bedrijf met verkooppunten in heel Nederland. Waaronder Ekoplaza, een biologische supermarkt met meerdere vestigingen en afhaalpunten in Overijssel. Koop je boodschappen ook eens bij een boerderij-, of streekwinkel. Vers, lokaal en duurzaam. Breng eens een bezoekje aan Vrielink, Reggewinkel Mölke, Streekwinkel Kaamps of Boerderijwinkel en kaasmakerij Zunakaas. Denk je er dan ook aan om zero waste te winkelen.

Reggewinkel Mölke
Reggewinkel Mölke

Duurzaam slapen

Ben je op zoek naar een accommodatie? Het Groene Huis Twente doet zijn naam zeker eer aan. Het huis is niet alleen qua kleur groen, maar ook groen gebouwd met ecologische materialen. Veel oude boerenerven, schuren of gedeeltes van boerderijen komen leeg te staan. Hierdoor heeft Harald Droste van Drostes met een aantal boeren het boerderijlodge concept opgezet. Wat dacht je van een hotelkamer tussen de koeien. Of een wellness lodge in een oude koeienstal. Wil je Slapen onder de sterrenhemel? De sterrenkubussen op Erfgoed Bossem zijn duurzaam gemaakt, milieuvriendelijk en bieden alle comfort van een hotelkamer. Check ook: Landgoed de Wilmersberg in De Lutte, Cabiner: Verstopt in de bossen van de Sallandse Heuvelrug en bij in de Heuvelrug slaap je letterlijk in de Sallandse Heuvelrug en oogst je je groente en fruit zelf.

Cabiner
Cabiner

Duurzaam eten

Biologische boskip, zelfgemaakt desemdeeg en vegan taartjes? Eat your heart out met een minimale foodprint. Bewust uit eten is niet alleen duurzaam en gezond, maar ook hip én smakelijk. In Enschede is er bijvoorbeeld Lovely Local, Foodbar Rauw in de Twentsche Foodhal en ETN saladebar. Maar ook buiten Enschede kun je op steeds meer plekken terecht. Check: Restaurant Vinck tussen de wijnvelden in Geesteren, WOODS Eatery in Hengelo en Frank& Charlie in Enschede.

Frank & Charlie
Frank & Charlie

Duurzaam winkelen

Het meest duurzaam is waarschijnlijk om alleen nog maar tweedehands spullen te kopen. Ken je Appel & Ei al? Dat is een keten voor tweedehandskleding. Je vindt ze in Hengelo en Enschede. In Enschede vind je ook WAAR. Fairtrade, duurzaam en alle producten met een eigen verhaal. Past het niet meer of draag je het niet. Gooi het niet weg! Breng het naar de tweedehandswinkel, verkoop het of geef het aan het goede doel. Met allemaal kleine initiatieven kunnen we een groot verschil maken.

Wat vind je van dit artikel?