navigatie overslaan

Doe-tips

De 6 leukste restaurants voor kinderen. Waar kinderen kunnen spelen en wij lekker eten.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 32455 keer
 • Geschreven door Nicoline

Uit eten met kinderen is een hele opgave. Terwijl jij aan het genieten bent van een mals gebakken biefstukje, begint je kind met “ik verveel me!”. Gelukkig hebben we de smartphone als vermaak bij de hand maar gezellig is anders. Als je uiteten gaat, wil je namelijk dat het hele gezin zich vermaakt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar restaurants die voor jong en oud geschikt zijn. Waar kinderen kunnen spelen terwijl papa en mama aan het eten zijn. Uiteraard met een goed kindermenu en een verrassende kaart voor ons.

Bekijk hier alle familierestaurants

 1. 6

  Sam Sam weet wat ouders én kinderen lekker vinden

  Al jarenlang staat Sam Sam in Enschede bekend als één van de meest kindvriendelijke restaurants.
  Als jouw mini uitgegeten is, mag hij met de bediening mee naar de keuken. Daar krijgt hij een echte koksmuts op en versiert hij zijn eigen ijsje. Gegarandeerd een succes. Ook leuk is dat je bij Sam Sam een kinderhigh-tea kunt boeken.

 2. 5

  Heerlijk eten, zo ver als je kijkt!

  Lange tafels met heerlijk eten en er op en ook nog eens de ruimte om lekker te spelen en rond te rennen. Wat wil je nog meer? Zo kun je genieten van de lekkerste Aziatische hapjes of je zoekt het dichter bij huis met de Europese gerechten terwijl jouw spruit voldaan zijn kinderpizza opeet.

 3. 4

  Na het eten in het ballenbad

  Bij Restaurant Fox in Denekamp is er alles aan gedaan om ouders en kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Van verse streekproducten wordt dagelijks een overheerlijk buffet geserveerd. Zodra de kids zijn uitgegeten zijn, mogen ze een duik in het grote ballenbad maken. De stoerdere kindjes nemen een kijkje in het spookhuis en samen klimmen en klauteren ze door de klimkooi.

 4. 3

  Pannenkoeken als beloning voor het wandelen

  Bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper in de Lutte maak je prachtige wandelingen door natuurgebied Egheria. Je start en eindigt bij het pannenkoekenrestaurant. Er zijn zelfs twee speciale kinderwandelroutes uitgezet. Na de wandeling en pannenkoek met verrassing kunnen ze hun laatste energie kwijt in de veilig omheinde speeltuin.

 5. 2

  Gezellig uiteten met peuter en puber

  Het restaurant is zo populair dat er dagelijks wachtrijen voor de deur staan. In het hip ingerichte interieur, compleet met designlampen en zwartwit foto’s van Italiaanse beroemdheden, bestel je traditionele Italiaanse gerechten voor kleine prijsjes. De kleintjes gaan nadat ze hun pizza Nutella op hebben, nog even los in de binnenspeeltuin en ballenbak.

 6. 1

  Meest kindvriendelijke restaurant van Twente

  Familierestaurant De Troubadour is één van de meest kindervriendelijke restaurants van Twente. Naast een grote speeltuin buiten, is er een ook een gigantische indoor speeltuin met een klimmuur en zelfs twee glijbanen. Bekijk ook eens de activiteiten die je bij familierestaurant De Troubadour kunt ondernemen.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.