navigatie overslaan

Doe-tips

De 6 leukste restaurants voor kinderen. Waar kinderen kunnen spelen en wij lekker eten.

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 49321 keer
 • Geschreven door Nicoline

Uit eten met kinderen is een hele opgave. Terwijl jij aan het genieten bent van een mals gebakken biefstukje, begint je kind met “ik verveel me!”. Gelukkig hebben we de smartphone als vermaak bij de hand maar gezellig is anders. Als je uiteten gaat, wil je namelijk dat het hele gezin zich vermaakt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar restaurants die voor jong en oud geschikt zijn. Waar kinderen kunnen spelen terwijl papa en mama aan het eten zijn. Uiteraard met een goed kindermenu en een verrassende kaart voor ons.

 1. 6

  Pelle s Deurningen

  Ontbijten, lunchen, borrelen, dineren of gewoon heerlijk genieten van een ijscoupe het kan allemaal bij Pelle's. Voor de kids is er genoeg vertier om zich te vermaken! Met een heus jungle plein en een speeltuin naast de deur hoef je daar niet meer achteraan! Ook is Pelle's in de terras top 100 beoordeeld als het beste terras van Nederland. Redenen genoeg om naar Deurningen te gaan!

 2. 5

  Twentsche Foodhal

  Bij de acht keukens van de Twentsche Foodhal kun je genieten van smaakvol en kwalitatief hoogstaand eten, zonder poeha. De verschillende keukens willen je graag verrassen met betaalbare, laagdrempelige foodconcepten uit de hele wereld die zijn bereid met regionale, duurzame ingrediënten. Ook ideaal voor kinderen. Veel keuze uit kleine gerechten over heel de wereld.

 3. 4

  Landgoed Het Rheins

  Op Landgoed Het Rheins vindt je een restaurant waarbij met voorkeur wordt gekookt met streekeigen producten. Ook kinderen zijn van harte welkom, naast gevarieerde kindermenu's kunnen kinderen lekker ravotten op de speeltoestellen of airtrampoline of knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Verder zijn er tal van activiteiten: midgetgolfen, discgolf of ga bijvoorbeeld voor een huifkartocht.

 4. 3

  Troubadour

  Familierestaurant Troubadour bevindt zich op een heerlijke, rustige locatie net buiten het Twentse dorp Tubbergen. Naast het restaurant is er een grote buiten- én binnenspeeltuin en een shortgolfbaan. Voor kinderen is er een uitgebreide kaart met heerlijke gerechten. Ga jij voor de Donald Duck of toch de Sponge Bob. Of liever een pannenkoek?

 5. 2

  Klein Afrika

  In Restaurant Klein Afrika beleef je een stukje Afrika in eigen land. Naast de klimtoestellen, glijbanen en kabelbaan kunnen kinderen net zoals in Afrika op expeditie. Via een verhard (rolstoel vriendelijk) pad kom je langs diverse dieren zoals; geiten, hangbuikzwijnen, stekelvarkens, struisvogels, nandoes, emoes en ga zo maar door. Klein Afrika is in essentie een pannenkoekenrestaurant, maar serveert ook andere lunch- en hoofdgerechten, zoals burgers, steaks en spareribs. Heb jij al een keuze kunnen maken?

 6. 1

  t Hoogspel

  In 1890 werd de eerste steen van ‘t Hoogspel gelegd, hemelsbreed slechts een paar honderd meter verwijderd van Kasteel Twickel. In de tuin van 't Hoogspel biedt een grote klassieke speeltuin eindeloos speelgenot voor jong en oud. Vanaf het terras is er goed zicht op de speeltuin. En natuurlijk is er een uitgebreide kindermenukaart.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.