navigatie overslaan

Van eigen bodem

Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

 • Leestijd 4
 • Gelezen 10278 keer

Van finedining tot een snelle hap, in Twente vind je alle soorten en maten. Van eten in foodhallen tot lunchen op de markt. Vind het beste restaurant in Twente voor de romantische avond, kopje koffie tussen door, de budget avond of wanneer je iets groots te vieren hebt.

 1. 7

  Café Coberco

  Bij Café Coberco, in de voormalige Melkhal in Enschede, koken ze zoveel mogelijk met lokale ingrediënten van het seizoen. Dagelijks wordt hier alles vers gemaakt. De ruimte in de de Melkhal is zo min mogelijk aangepast. Het is zoals het was; authentiek en vol verhalen, net als de mensen die er werken. Bij Café Coberco kun je lekker lang en uitgebreid eten en genieten. Maar je bent ook van harte welkom voor een borrel met een paar kleine gerechtjes erbij.

 2. 6

  Twentsche foodhal

  Bij de Twentsche Foodhal ga je culinaire wereldreis. Van Mexico tot Japan en van Italië naar Texas. Bij de 8 keukens van kun je genieten van smaakvol en kwalitatief hoogstaand eten, zonder poeha. Onze ondernemers willen je graag verrassen met betaalbare, laagdrempelige foodconcepten uit de hele wereld die zijn bereid met regionale, duurzame ingrediënten.

 3. 5

  Twentse Bierbrouwerij & Proeflokaal

  De Twentse Bierbrouwerij is behalve een ambachtelijke brouwerij met proeflokaal ook een carnivorenparadijs. Met puur vlees van de Argentijnse BBQ in de hoofdrol. Het brouwen van bier mag dan hun specialiteit zijn, maar uit passie voor eten & drinken heeft de Twentse Bierbrouwerij nog meer eigen producten ontwikkeld. Zo hebben ze eigen ambachtelijk Twents Bierbostelbrood, Twents Koffie en vlees van eigen Twents Black Angus koeien. In de glazen etalage hangt het Twents Black Angus vlees te drogen. De Twentse speciaalbieren worden gebruikt als ingrediënt in de gerechten.

 4. 4

  Bistro en Wijnbar BRUUT

  Al bij binnenkomst bij Bruut voel je het; dit is anders. De inrichting, de mensen die je begroeten, de open keuken. Hier word ik vanavond culinair verrast. Een grote glimlach verschijnt op je gezicht en zal er voorlopig niet meer weggaan. Bistro Bruut nodigt je uit voor het begin van een culinaire reis of een heerlijke avond uit in het restaurant. Geniet uitgebreid van de heerlijke luxe gerechten en neem alle tijd die je nodig hebt. Loungen in de sfeervolle wijnbar, heerlijk uiteten in het restaurant of vanaf het voorjaar genieten van een unieke setting op het stadse dakterras met internationale allure.

 5. 3

  Restaurant Vinck

  Dineren bij Restaurant Vinck in Geesteren is een unieke belevenis. Bij Vinck gaan je smaakpupillen tintelen van de culinaire gerechten. Met wijn als rode draad en kwaliteit als basis. Je dineert midden tussen de wijnvelden. De duurzame wijn die hier wordt geschonken komt met veel liefde van de eigen wijnmakerij. Die je direct naast het restaurant kunt vinden. De gerechten worden samengesteld met smaakvolle ingrediënten uit de directe omgeving van Twente. Lokaler kan niet en zo willen ze het ook! Beleef Twente met al je zintuigen. Geen wijnliefhebber? Schroom niet, je kunt ook kiezen voor heerlijk bio-bier én -frisdrank.

 6. 2

  Intenzo Italian Taste

  Proef de smaak van Italië terug in Twente. Eten bij Intenzo is als de zomervakantie vieren in Italië: het smaakt altijd naar meer. Het restaurant is sinds jaar en dag bekend als dé smaakmaker van Hengelo en omgeving. Over smaak valt niet te twisten. Daarom staat “beleving” altijd bovenaan de menukaart. Dat zie én proef je overal in terug, zoals in de met passie bereide seizoensgebonden streekproducten. Dé verrassing van Intenzo is de tuin: deze wordt zowaar beschouwd als hét verborgen pareltje van hartje Hengelo! Kom ook sfeerproeven. Maak kennis met de Italiaanse keuken op haar best, inclusief een fijne vleug frivoliteit gecombineerd met een Twentse touch. Proef de smaak van beleving bij Intenzo.

 7. 1

  De Budde

  De Budde is voor lunch, diner, borrelen, feesten en partijen. Het restaurant heeft al sinds haar start in 2017 de slogan “Happy Days”. Dit begint met een enthousiast, gedreven team dat er elke dag voor wil zorgen dat de gasten zich ongedwongen bij ons thuis voelen. In 2022 is De Budde in transitie gegaan. Dit betekent gastronomische gerechten die meegaan met de toenemende trends. Zowel À la carte als een wisselend seizoensgebonden chefsmenu voor een vaste prijs. De gerechten kunnen gecombineerd worden met heerlijke wijnen en speciaalbieren

Wat vind je van dit artikel?