navigatie overslaan

Theeschenkerij en luchroom Jordaan

In de sfeervolle en knusse theeschenkerij kun je genieten van diverse soorten thee of een kopje koffie met iets lekkers: appelgebak, cupcake of een wafel met warme kersen en vanille ijs. Allen natuurlijk huisgemaakt! Bijkletsen onder het genot van een compleet verzorgde high tea is ook mogelijk.

Ook is er een lunchkaart en een ruim terras om na te genieten van de wandeling of fietstocht die je door de prachtige Haaksbergse natuurgebieden hebt gemaakt. Op de lunchkaart staan o.a. diverse broodjes, panini's, uitsmijter, omelet en soepen. Tevens bieden ze diverse arrangementen en workshops aan.

Expositieruimte
In Haaksbergen dreigde een bijzonder en monumentaal houten huis uit 1923 te verdwijnen. De Historische Kring Haaksbergen heeft zich ingespannen om het oorspronkelijke huis – dat destijds door de firma Jordaan als bouwpakket gebouwd is – een nieuwe plek te geven binnen de gemeente Haaksbergen. Als resultaat kon een karakteristieke woning voor leidinggevenden van de firma Jordaan worden herbouwd aan de Scholtenhagenweg.

Ruime aandacht is op de bovenverdieping voor een permanente tentoonstelling over het textielverleden van Haaksbergen. Natuurlijk staat daar de Koninklijke textielfabriek Jordaan & Zn., destijds een van de grootste werkgevers, centraal. In heel Nederland bekend om het merk ‘Jorzolino’ met kroontje’ van degelijk huishoudtextiel. Menig jonge huisvrouw wist zich te verzekeren van bed-, bad-, en keukentextiel voor haar bruidsuitzet.