navigatie overslaan

Van eigen bodem

High tea in Twente, lekker én gezellig

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 432 keer

Stel je voor: je bent in Twente, omgeven door groen, met alleen het geluid van fluitende vogels en… een theekopje dat je vol verwachting aankijkt. Ja, het is tijd voor high tea! In Twente nemen we onze thee met een flinke dosis gezelligheid en een knipoog. Verwacht torenhoge etagères vol met lekkernijen en thee die zo lekker is dat je je afvraagt of je ooit nog koffie wilt drinken.

 1. 8

  Theehuis de Karmeliet

  Theehuis de Karmeliet is een charmante locatie in Tubbergen, perfect voor een heerlijke high tea. Het theehuis heeft zowel binnen als buiten zitplaatsen, waardoor het een aantrekkelijke plek is in alle seizoenen. Kies voor heerlijke sandwiches, scones met clotted cream en jam, diverse taartjes en gebakjes en natuurlijk een ruime keuze aan theesoorten.

 2. 7

  De Hoestinkhof

  De Hoestinkhof is een voormalige boerderij waar je heerlijk kunt overnachten in de sfeervolle B&B. Naast de B&B vind je het Engelse theehuis. In het gezellige theehuis kun je uren bijkletsen met geurende potten thee en huisgemaakte taart of een echte Engelse Hightea. Met uitzicht over de akkers even uitrusten op het terras onder de oude eiken of in het theehuis. Eerst even wandelen? Dat kan, er zijn diverse wandelingen vanaf 3,3 km.

 3. 6

  Restaurant de Watermolen

  Bij restaurant de Watermolen Singraven kan je in een landelijke sfeer en in alle rust genieten van een high tea. Bij mooi weer kan je heerlijk buiten zitten op één van de prachtige terrassen langs de Dinkel. Neem in de wintermaanden plaats bij een openhaard.

 4. 5

  Theeschenkerij Mössems

  Klein hotel Mössems herbergt een authentieke theeschenkerij. Deze staat bekend om haar diverse theesoorten van verse kruiden. De high tea bij Mössems kent een verrassende variatie waarbij prijs en kwaliteit in een goede verhouding staat. Er is volop gelegenheid om op het terras of binnen ontspannen te genieten van een heerlijke kop thee of koffie met lekkers. Zij verzorgen op afspraak High Tea’s en Afternoon Tea’s met hartige en zoete lekkernijen.

 5. 4

  Florilympha

  Restaurant & Buitenplaats Florilympha, een heerlijke uitspanning in de bossen van het Lutterzand. Een plek om heerlijk te genieten van de natuur en de rust. Hier verzorgen ze een heerlijke high tea met soep, luxe sanwiches, zoetigheid en natuurlijk thee.

 6. 3

  Theehuis Dennenoord

  Theehuis Dennenoord is een landelijk gelegen sfeervol houten pand in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum, ook wel bekend als één van de mooiste gebieden in Twente. Het Theehuis is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht.

 7. 2

  Landgoed het Rheins

  Geniet van kostbare momenten met je vriendinnen bij Landgoed Het Rheins! Ontdek een verrukkelijke High Tea met heerlijke zoete lekkernijen, smakelijke sandwiches en hartige hapjes.

 8. 1

  De Heerlijke Huiskamer

  Genieten van de rust en ruimte, van streekproducten en van Twentse gastvrijheid staat voorop bij De Heerlijke Huiskamer. Hier geniet je van smaakvolle high tea's, verrukkelijk gebak en heerlijke lunches, bereid met ingrediënten uit de eigen tuin.

Wat vind je van dit artikel?