navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 5 leukste restaurants in Enschede. Voor uitgebreid dineren of lekker daghap.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 7132 keer

Met grote (inter)nationale winkelketens, lokale hotspots en een groot aanbod aan restaurants en cafés is Enschede, de grootste stad van Twente, een bruisende plek. Van heerlijke -huis-gemaakte broodjes tot een culinaire wereldreis. Gezellig terrasje pakken? Op de Oude Markt zijn veel terrassen te vinden voor een goede kop koffie of een lekkere borrel met borrelplank.

 1. 5

  Ribhouse Texas Boekelo

  Ribhouse Texas is een echt Amerikaans grillrestaurant in authentieke westernsfeer! Het restaurant is ingericht met originele verzamelingen op het gebied van rodeo, country and western – je waant je midden in het wilde westen! Ons team gehuld in cowboykleding brengt je in het land van de cowboys en nodigt je uit voor een gezellige avond in informele sfeer met heerlijke maaltijden. De menukaart biedt onder andere een ruime keuze aan first class steaks & ribs in alle variaties, dry aged beef en verse zeekreeft. Er is regelmatig live muziek & entertainment. Reserveer online via de website.

 2. 4

  Restaurant Hanninkshof

  Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan binnen toprestaurants in het hele land, weet chefkok/eigenaar Jojan Kersbergen van Hanninkshof wat gastvrijheid en heerlijk eten is. Restaurant Hanninkshof in Usselo staat voor oude tradities, kwaliteit en puurheid van smaak. Een groot deel van de gerechten wordt samengesteld uit authentieke streekproducten, waarbij perfect passende wijnen worden geschonken. Er wordt gewerkt vanuit een open keuken, zodat je als gast stap voor stap kunt volgen hoe jouw keuze wordt klaargemaakt. Een diner in ons restaurant is daarom geen gewone maaltijd, maar vooral een belevenis.

 3. 3

  Twentsche Foodhal

  De Twentsche Foodhal is de nieuwe foodbelevenis in de regio, waar je onvervalst lekker eet en drinkt. Op een oppervlak van 1000 m2 hebben enthousiaste ondernemers acht verschillende keukens voor je ingericht waar je uit kan kiezen.

 4. 2

  Restaurant Joann

  Restaurant Joann heeft haar deuren in mei 2019 geopend. Joann biedt jou de mogelijkheid tot een fine dining ervaring in een ontspannende setting. Gelegen in het centrum van Enschede op 250 meter afstand van het trein en busstation. Het restaurant beschikt over een een eigen parkeerplaats. Onze kookstijl is divers met invloeden van over de hele wereld. Wij bieden 1 menu waar wij wekelijks gemiddeld 1 a 2 gerechten in wisselen. Schroom niet om je dieetwensen en allergieën door te geven. Hier houden wij graag rekening mee zodat wij jou volledig kunnen ontzorgen tijdens jouw avond uit bij Restaurant Joann.

 5. 1

  Japans restaurant TAO

  Kijk, dat vindt eigenaar Shaw Woo nou mooi. Dat de meeste nieuwe gasten die zijn zaak binnenkomen dat doen op aanbeveling van mensen die eerder zijn geweest. “Onze vaste gasten zijn onze beste ambassadeurs’’, zegt hij. Of het nou voor een paar sushi is of voor een 6-gangen Chefs Dinner, iedereen moet zich even welkom weten. Van stelletjes die gauw voor het uitgaan een paar sushi willen eten tot mensen die op hun gemak de meest luxe gerechtjes willen eten, zoals de kreeft die ter plekke uit het homarium wordt gevist en op de bakplaat wordt klaargemaakt.

Wat vind je van dit artikel?