Notarishoes

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Een gezellig restaurant met een uistekende keuken gesitueerd in het voormalige stamhuis van de familie Jordaan en een later notarishuis.

Restaurant Notarishoes is gelegen in het centrum van Haaksbergen, de Ster van Twente. Je kunt hier terecht voor een gezellig diner met je partner, vrienden en/of familie, maar ook voor een zakendiner ben je hier aan het juiste adres. Dineren kan in de voorkamer of in de ruimtelijke serre en vooraf of na afloop hiervan, kun je genieten van een drankje aan de sfeervolle bar. In de zomermaanden kun je ook gebruik maken van het zonnige terras, waar je natuurlijk ook kunt genieten van een hapje en drankje.

Als je iets te vieren hebt, is het Notarishoes een uitstekende keuze. In overleg met jou word er gezorgd voor een gezellige en onvergetelijke dag.

Notarishoes is tevens acceptant van de VVV cadeaubon.

Historie

In 1882 bouwde Frederik Johan Jordaan een kenmerkend pand naast "Het Witte Paard", het stamhuis van de Jordaans. Na zijn dood in 1907 werd het bewoond door zoon Derk, de bankier, die het in 1933 verkocht aan notaris H.E.J. Berendsen, vandaar de naam Notarishoes. Ook notaris Derkman woonde er. Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Beltman, dat niet alleen talrijke fabrieksgebouwen maar ook vele fabrikantenvilla's in Twente ontwierp. Voor het Notarishoes hanteerde men de eclectische stijl, waarbij kenmerken aan verschillende architectuurstromingen ontleend werden. Het gebouw is als een slagroomtaart versierd met ornamenten uit verschillende bouwperiodes, zoals de gietijzeren balkonhekjes en de Griekse boogvormige versiering boven de ramen.

Sinds 1997 is het Notarishoes in gebruik genomen als restaurant en sinds 15 juli 2000 door de huidige eigenaren.

Reserveringsaanvraag

Reserveringsaanvraag

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag 16:00 - 00:00
vrijdag 16:00 - 00:00
zaterdag 16:00 - 00:00
zondag 16:00 - 00:00

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet
Ligging
  • In het centrum

Tip je vrienden

facebook twitter