navigatie overslaan

Restaurant Watermolen Bels

In de beschutting van het dal van de Mosbeek ligt de bovenslagwatermolen van Bels aan de Bergweg te Mander. Hier is het gezellige en knusse restaurant "Watermolen Bels" gevestigd.

Of je nu op een zomerse dag het kleurrijke terras (met kippen!) komt bezoeken óf dat je de knusse & nostalgische sfeer komt proeven bij de openhaard in de winter: je voelt je hier meteen thuis. De gastvrije eigenaren zijn (bijna) iedere dag geopend en verrassen ze je graag met een pannenkoekje, een a la carté gerecht of bijvoorbeeld een overheerlijk stamppotje in de winter. Hier kan je elk seizoen genieten van culinaire (streek)producten.

Stiekem lijkt het wel een beetje alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Op het erf van de Watermolen van Bels scharrelen kippen, eenden en een trotse pauw. Hetzelfde erf waar honderden jaren geleden papier, cichorei, koren en brood werd geproduceerd.

Het hoofdgebouw is nu een restaurant. Het molengebouw biedt onderdak aan een permanente expositie. Het voormalige lös hoes, dat later dienst deed als deel met vee- en paardenstalling van boerderij Bels is verbouwd tot een harmonieus restaurant waar de oude stijl van destijds bewaard is gebleven. Deze zaal de “Oale Dell” bied mogelijkheden voor feestjes.

De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin op verschillende houten toestellen.