navigatie overslaan

Typisch Twents

De 7 lekkerste biologische restaurants uit Twente. Met de beste regionale producten

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 12477 keer
 • Geschreven door Nicoline

Vroeger associeerden we ecologisch eten met geitenwollen sokken. Tegenwoordig scoor je als restaurant met zorgvuldig uitgekozen streekproducten! In Twente vind je een groot aanbod van de lekkerste regionale streekproducten. Van Twents oerrundvlees tot biologisch geproduceerde mozzarella uit Denekamp. Van heerlijke wijnen gemaakt van de sappige Twentse druiven, tot wit gouden asperges uit Bentelo. Loopt jou ook al het water in de mond bij alleen de gedachten?

 1. 7

  Natuurlijk ingericht Landhuis het Rheins

  Het restaurant van Landhuis het Rheins in Enter is met natuurlijke materialen ingericht. In deze warme en gezellige sfeer eet je de lekkerste gerechten van producten uit de Twentse streek. Denk hierbij aan op eigen landgoed, geproduceerde Reggelands Lamsvlees, paling uit Ambt Delden, kaas uit Delden en wijn en asperges uit Bentelo.

 2. 6

  Dineren in een de stoomtrein

  Het pareltje van Hengelo, hotelrestaurant ’t Lansink, is een begrip in de regio. Dit jaar is er een samenwerking ontstaan tussen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en ’t Lansink op het tuindorp in Hengelo. In een rijdende stoomtrein kun je gedurende een tocht van 2,5 uur genieten van de heerlijke gerechten van chef-kok Lars van Galen.

 3. 5

  Met een ster eten bij de Swarte Ruijter

  Verse biologische groenten van het eigen boertje, paddenstoelen uit het nabijgelegen bos en ree van de Heuvelrug. In de Swarte Ruijter kookt chef-kok Erik de Mönnink al voordat het een trend werd, met Twentse streekproducten.

 4. 4

  Biodiversiteit bij Dorset

  In een van de meest chique restaurants van de regio zwaait Chef-kok Willem Dankers de scepter. Met veel zorg zoekt Willem per seizoen de lekkerste streekproducten uit. Combineer dit met de zorgvuldig, geselecteerde wijnen en de prachtige inrichting en een topavond is compleet.

 5. 3

  Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek

  Restaurant Bloemenbeek in de Lutte serveert al meer dan 50 jaar de fijnste Frans-mediterraanse gerechten. In het chique restaurant, met Michelin ster en gelegen tussen de bossen en weilanden van de Lutte, geniet je van wild gevangen door eigen jagers en kruiden uit eigen tuin.

 6. 2

  Hip eten ‘op de boer’ bij Droste’s herberg

  Voortreffelijke gerechten die als ware culinaire kunstwerkjes worden opgediend, eet je in een hip ingericht, biologisch restaurant met open keuken. Dit alles in de landelijke omgeving van Tubbergen. Omdat er voornamelijk Twentse, seizoensgebonden streekproducten worden geserveerd, wijzigt de kaart om de twee maanden.

 7. 1

  Twentse table d’hôte bij Erfgoed Bossem

  Stel je voor, je zit aan een lange tafel met leuke mensen te genieten van de lekkerste streekproducten, groentes en vlees van eigen boerderij. Dat kan, elke zaterdag bij de Twentse table d’hôte van erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp. In een avondvullend programma nemen veehouder Dennis en chefkok Martin je mee op een culinaire rondreis door Twente.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.