navigatie overslaan
Restaurants in Twente

Restaurants in Den Ham

In Twente weten we wat genieten is. Niet voor niets wordt onze streek wel de culinaire schatkamer van Nederland genoemd….Deze restaurants gooien hoge ogen bij de kenners van Michelin, Gault-Millau en Lekker. Drie van hen zijn zelfs bekroond met een Michelinster. Eten bij een restaurant in Twente is dus aanschuiven bij de top. Allemaal anders, maar met één belangrijk extra ingrediënt in de keuken en in de bediening: echte passie voor het vak. Voor onze witte en zwarte brigades is maar één kwaliteit goed genoeg. De beste!

Uit eten in Twente

Eten in Twente doe je natuurlijk met je handen als je die malse spareribs afkluift. Maar ook de stoere Tukkers hebben de keuze uit meerdere sterrenrestaurants waar ze netjes met mes en vork eten. En jij dus ook wanneer je gaat genieten van al die lekkere uitgebreide gangenmenu’s bij De Swarte Ruijter in Holten. En je vindt nog meer Michelin restaurants in Twente. Wil je toch liever eten als een echte Twentse houthakker, dan biedt Twente je ook volop keus. Van nostalgische bistro’s tot ruime landgoed restaurants.

Nostalgische bistro’s

Twente is een oude streek en je kan dan ook veel historie verwachten in de vele restaurants en bistro’s die Twente rijk is. Zoals de oudste herberg van Twente, De Oude Apotheek in Losser. En als je het bier en de whisky rijkelijk laat vloeien volgens goed Twents gebruik, hou er dan rekening mee dat De Oude Apotheek echt enkel een bistro is. Pijnstillers om je kater mee weg te spoelen zal je toch echt ergens anders moeten aanschaffen. Meer knusse bistro’s in Twente zijn De Kolenbrander in Hengevelde en Bar Bistro d’Olde Smidse in Goor. Wil je die supersteak, ga dan naar Bistro T-Bone in Enter. Een must voor de echte vleeseter die op bezoek is in ons mooie Twente. Bistro’s die geschikt zijn voor grotere groepen zijn onder andere Bistro De Kruidentuin in Geesteren en Bistro De Loep in Markelo. Ook bij De Bistro Ootmarsum is er plek zat om met die grote groep lekker uit te gaan voordat jullie gaan feesten en beesten.

Eten op zijn Twents bij landgoedrestaurants

Ben je van plan om je whisky iets ingetogener op te drinken zonder dat je de volgende dag die paracetamol nodig hebt, ga dan uit eten bij Landgoed Carelshaven. Het chique restaurant serveert graag goede gerechten bereid met ingrediënten gemaakt uit de eigen streek. Hun eigen landgoed biedt ze alle ingrediënten die ze nodig hebben. En een goede whisky past prima bij een authentieke Twentse maaltijd. Ook bij Landgoed De Wilmersberg wordt er de voorkeur aan gegeven om alle gerechten zoveel mogelijk te bereiden met verse, biologische producten uit de eigen streek. Vlees staat hier op het menu, maar De Wilmersberg onderscheidt zich met haar vegetarische gerechten. Landgoed De Uitkijk ligt aan de rand van De Sallandse Heuvelrug. Hier ga je uitgebreid tafelen na lekker lang door het bos gestruind te hebben.

Eten op stand doe je ook in Twente

Nu we het toch over sjiek - dit is Twente, daar zeggen wij sjiek in plaats van chique als wij daar zin aan hebben – eten hebben, dan kun je ook in Holten prima terecht. En dan wel bij De Swarte Ruijter, één van de drie Michelinsterren restaurants die Twente herbergt. De andere twee zijn Hotel 't Lansink in Hengelo en Landhuishotel Bloemenbeek in De Lutte. Goed eten met stijl en klasse, daar houden wij in Twente wel van. Heerlijke gerechten waarbij de chef-koks hun best doen zoveel mogelijk ingrediënten uit Twente zelf toe te voegen. Zoals verse bospaddestoelen of mals vers vlees van hert of ree afkomstig van de eigen Sallandse Heuvelrug.

Pannenkoekenrestaurants in Twente

Pannenkoeken eten in Twente doe je bij Pannenkoekerie in Den Markenrichter in Ambt Delden. Zo, dat is een mond vol. Wie dat in vloeiends Twents kan zeggen met een hele pannenkoek in zijn mond, mag hier de rest van zijn leven gratis pannenkoeken eten. Dat is dan overdreven- eigenlijk pertinent onwaar- maar hier kun je vier maand lang elke dag een pannenkoek eten zonder dat je dezelfde hebt gehad. En dat is niet overdreven. Hier heb je keus uit 120 verschillende pannenkoeken. In Hellendoorn bestel je lekkere Hollandse pannenkoeken bij Pannenkoekenhuus Marle en in Oldenzaal bij Klein Afrika. Genoeg pannenkoekenrestaurants in Twente want bij Le Pompidou in Enschede bestel je ook de lekkerste pannekoeken. En wacht dacht je van Watermolen Bels? Na een stevige wandeling in het Dal van de Mosbeek schuif je hier aan op de oude deel om te genieten van échte boerenpannenkoeken.

Buitenlandse restaurants in Twente

Ook als je in een oer-Hollandse streek als Twente bent, kun je alsnog zin hebben aan goede sushi. Japanse delicatessen eet je bij TAO in Enschede. En in Goor vind je Restaurant Cappadocia. Hier komen de Turkse, Griekse èn Italiaanse keuken bij elkaar en bestel je de lekkerste en meest uiteenlopende Mediterraanse gerechten.

Naar wat voor restaurant je ook op zoek bent, als je in Twente uit eten wil, ga je nooit met een lege maag naar huis toe.