navigatie overslaan

Van eigen bodem

De 14 Gault&Millau restaurants in Twente

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 4618 keer

Elk jaar zet Gault&Millau de beste restaurants van Nederland in de schijnwerpers. Van verfijnde gastronomische parels tot vernieuwende culinaire hotspots – deze gids is dé referentie voor fijnproevers. Ontdek welke restaurants dit jaar een plek hebben bemachtigd en wat hen zo bijzonder maakt.

  1. De Bloemenbeek

    De botanische filosofie van De Bloemenbeek is gestoeld op de klassieke Frans-mediterrane keuken, al dan niet begeleid door prachtige wijnen uit ‘eigen’ wijngaard of de gehele wereld. Er wordt gewerkt volgens de seizoenen, met wild van de Twentse jagers en met toewijding geteelde gewassen en ingrediënten van eigen landgoed en uit de eigen streek. Het restaurant is al sinds 2011 bekroond met één Michelinster.

  2. Joann

    Michelinster restaurant Joann is gevestigd in een stijlvol en karakteristiek pand vlakbij het centrum van Enschede. Je bezoek staat voor een totaalbeleving: in een moderne maar huiselijke sfeer laten ze je genieten van internationale, eigentijdse en regelmatig wisselende gerechten. In 2025 werd Mandy Overbeek Gastvrouw van het Jaar bij de uitreiking van de Gault&Millau

  3. Lansink

    SVH Meesterkok Lars van Galen van 't Lansink is altijd op zoek naar het beste. Het mooiste vlees uit de streek, de meest verse vis, de smaakvolste groenten. Juist die passie en dat vakmanschap maken de keuken van ’t Lansink zo geliefd bij de gasten. Met de intieme sfeer van het monumentale pand, kan je echt tijdloos genieten.

  4. Carelshaven

    Op zoek naar een culinair diner? Bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven bent u zeker aan het goede adres. Carelshaven beschikt over een sfeervol restaurant, verschillende private dining zalen en een groot terras dat uitkijkt over de parktuin. Onder leiding van Chef de Cuisine Daniël Nijkamp wordt op hoog culinair niveau gekookt.

  5. Dorset

    Ken je dat, dat het allemaal klopt? Dat je fantastisch eet, dat de wijn daar perfect op aansluit, dat je alle aandacht krijgt, maar dan wel zo geruisloos dat je optimaal geniet van je gezelschap? Dát is nou een mooi voorbeeld van genieten op z'n Dorsets.

  6. Swarte Ruijter

    Chef-kok Erik de Mönnink en zijn brigade zijn altijd op zoek naar het beste. En dat proef je, als u bij de Swarte Ruijter komt eten. Pure smaken, verrassende combinaties die ambachtelijk bereid zijn. Niet voor niets heeft Michelin ons restaurant met een ster bekroond.

  7. Bruut

    Bij Bruut geven ze een eigentijdse draai aan de klassieke Franse keuken. De chef-koks combineren traditionele technieken met verrassende ingrediënten en een moderne presentatie. Ontdek de pure smaken van Frankrijk, verfijnd en geperfectioneerd. Laat je verrassen door Bruut, een culinaire reis vol onverwachte smaakcombinaties.

  8. Ledeboer

    Sinds dag 1 koken patron cuisinier Rick Blanken en zijn team hier herkenbare, smaakvolle gerechten. Je komt bij restaurant Ledeboer voor een avondje uit, of dat nu is met vrienden, familie, zakenrelaties of gezellig met z’n 2-en. Laat je verrassen door Rick en zijn team met het wisselende menu. Toch liever zelf kiezen? Het is ook mogelijk zelf een aantal gerechten te kiezen van de menukaart.

  9. Drostes

    Geen haast! Ontdek het heerlijke ritme van het platteland. Bijzondere accommodaties, ingetogen luxe, echt en oprecht. De kracht van bescheidenheid en eenvoud. Slow food & slow living. Dat is het Twente van Droste!

  10. Hoog Holten

    Verscholen in de bossen van De Sallandse Heuvelrug ligt Restaurant & Hotel Hoog Holten. Kom en geniet van heerlijke gerechten uit de kwaliteitskeuken en de veelgeprezen gastvrijheid.

  11. Café Coberco

    Bij Café Coberco proef je de sfeer van een moderne stad, maar dan met de warme, open uitstraling van Twente. Geïnspireerd door hippe zaken uit Amsterdam, heeft deze plek een minimalistisch maar sfeervol interieur, perfect passend bij de karakteristieke industriële setting van de oude Melkhal. Op het menu vind je pure, ongecompliceerde gerechten met een hoog comfort food-gehalte, bereid met seizoensgebonden en eerlijke ingrediënten. Een nieuwkomer in de lijst, maar nu al een plek die je niet wilt missen!

  12. t Spieck

    Blijf eten bij Landgoed de Holtweijde in Lattrop. Bij het restaurant 't Spieck geniet je van heerlijke gerechten, samengesteld door de chefkok. Zij werken met verse producten uit de streek en van het seizoen.

  13. Sapori e Ricordi

    Sapori e Ricordi is een gezellig restaurant in Enschede waar het mogelijk is om streekgerechten uit Apulië te krijgen.

  14. Lazuli

    In het voormalige pand van Kosie vind je nu Restaurant Lazuli. Een gezellig sfeervol restaurant waar ze koken aan de hand van de seizoenen.

Wat vind je van dit artikel?