navigatie overslaan

Landgoed de Uitkijk

* * * *

Landgoed de Uitkijk is een sfeervol hotel-restaurant in Hellendoorn, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op de grens tussen Salland en Twente. Deze fantastische ligging en het prachtige vergezicht (De Uitkijk) maken een bezoek aan het hotel meer dan de moeite waard.

Geen verkeer te horen…. Alleen het geruis van de bomen, gekwetter van vogeltjes en geritsel van bladeren doorbreken de stilte. Puur genieten is waar het om draait.

Boven op de Hellendoornseberg, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt Landgoed De Uitkijk. Ooit was deze rietgedekte villa een theehuis met een uitkijktoren. Tegenwoordig is Landgoed De Uitkijk een hotel restaurant waar je gastvrij ontvangen wordt. De sfeervolle huiskamer, serre, het restaurant en de verwarmde veranda vormen het hart van het bedrijf. Hier kunt u genieten van pure gerechten, gemaakt met regionale- en ambachtelijke producten.

In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op het grote zonnig terras en in de winter plof je na een lange wandeling met een goed glas wijn op een van de banken bij de haard. Op de eerste en tweede verdieping van het hotel liggen twaalf stijlvolle hotelkamers en een luxe suite met bubbelbad. De schitterende bos en heide omgeving van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug biedt tal van mogelijkheden voor het maken van lange fiets- en wandeltochten. Bovendien loopt het Pieterpad pal langs het hotel.

Vroege vogels kunnen zomaar een ree tegenkomen. Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen zich uitleven in de bosspeeltuin en Avonturenpark Hellendoorn ligt op een steenworp afstand. De gastvrijheid van de mensen die in Landgoed De Uitkijk werken en hun passie voor (h)eerlijk eten kun je in dit hotel overal proeven en voelen. Dat maakt dit hotel een ontmoetingsplek bij uitstek, waar je met plezier naar toe komt.

Overnachten in alle rust

Wil je er een paar dagen tussenuit om helemaal tot rust te komen? In een charme, luxe kamer of suite? Landgoed De Uitkijk biedt alles wat je nodig hebt voor een paar heerlijke ontspannen dagen in Twente. Ver van grote wegen en razend verkeer, verscholen in het groen, vind je ons sfeervolle riet gedekte hotel. Reserveer vandaag nog jouw nachtje weg.

Ambachtelijk en puur eten

In het sfeervolle restaurant, de lichte serre en knusse woonkamer van De Uitkijk in Hellendoorn geniet je op elk moment van de dag van heerlijk en puur eten. Onze chef-kok bereidt heerlijke, ambachtelijk gerechten, die gemaakt worden met streekproducten en ingrediënten die het seizoen te bieden heeft. In de zomermaanden is het goed toeven op het zonovergoten terras, dat uitzicht biedt op het bos en heideveld. In de herfst en winter geniet je van een goed glas wijn op de verwarmde veranda of bij het knapperende haardvuur. De keuken in vanaf 12.00 uur geopend.

Hightea

Geniet van een uitgebreide high tea op een van de mooiste plekken in Twente! Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn is in 1929 geopend als theehuis in Engelse landschapsstijl. Jaren later werd het theehuis verbouwd tot hotel-restaurant De Uitkijk, maar nog altijd komen er jaarlijks vele gasten die genieten van een uitgebreide High Tea die wij traditioneel serveren, zoals de Engelsen het destijds bedacht hebben.

Vergaderen en trainen met een grasspriet tussen je tenen

Vergaderen, trainen of een heisessie houden op een van de mooiste vergaderlocaties van Twente? Bij Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn krijg je volop inspiratie. Reserveer een van de stijlvolle vergaderruimtes. Combineer dit met een originele teambuildingsactiviteit. Wij weten dat het werkt! Voor zakelijke besprekingen is Landgoed de Uitkijk een ideale ontmoetingsplek. Er is voldoende parkeergelegenheid en een laadpaal voor elektrische auto’s. Binnen 5 minuten rijd je op de N35 richting Zwolle of Enschede.

Overnachten in alle rust

Wil je er even helemaal tussenuit? Reserveer dan een stijlvolle hotelkamer of luxe suite met bubbelbad en geniet van onze Twentse gastvrijheid. Neem de tijd en kom volledig tot rust in een van de twaalf smaakvol ingerichte hotelkamers van Landgoed de Uitkijk. Vanuit het hotel loop of fiets je zo het bos in en geniet je volop van de natuur. Gun jezelf de tijd!

Categorieën