Kalfsvlees Zuna
In mei 2017 zijn we begonnen met onze boerderijwinkel. Verkochten we voorheen ons kalfsvlees vanuit vriezers in onze berging, tussen de wasmachines en de fietsen, nu hebben we een deel van diezelfde berging afgetimmerd en er een gezellig boerderijwinkeltje van gemaakt.
Naast ons eigen kalfsvlees, verkopen we tal van agrarische en streekgebonden producten.
De stierkalveren komen met ongeveer drie maanden op de boerderij. Ze zijn dan van de melk af en worden gevoed met ruwvoer van hoofdzakelijk eigen teelt (o.a. mais, gras en hooi). Ze blijven meestal tot 8 maanden (jong rosé) op onze boerderij. Daarna gaan de kalveren naar de slacht. Enkele betere kalveren houden we zelf voor huisslachting. Dit vlees verkopen wij in onze boerderijwinkel. Door het vele ruwvoer leveren ze stevig en toch mals rosé vlees. Dat bevat minder verzadigd vet dan rundvlees, zodat het onderdeel kan zijn van een gezonde maaltijd. Het vlees is eenvoudig te bereiden. Een (h)eerlijk product rechtstreeks van de boerderij. Eet smakelijk!