navigatie overslaan

Fruitboerderij Oold Bleank

Vers fruit van van hun eigen fruitbomen. Dagelijks in de gezellige boerderijwinkel. Naast de eigen geteelde producten verkopen ze in hun boerderijwinkel meer vers fruit, verse groentes, diverse salades en van mosterd, jam, brood tot aan heerlijke verse zuivel ben je in hun winkel op het goede adres voor lekker eten en drinken van dichtbij.

Smaak, dat is waar Oold Bleank voor staat. De boerderijwinkel is opgetrokken op het gezellige ‘Twentse boerenerf’ en is omringt door de boomgaarden met appels, peren, aardbeien en kersen.

Naast de ‘eigen’ teelt vind je in onze winkel een uitgebreid assortiment groentes en fruit; uiteraard door ons geselecteerd op smaak en kwaliteit. Dat is natuurlijk niet alles. Na de nieuwbouw van onze winkel in 2023 hebben wij geïnvesteerd in mooie samenwerkingen met lokale kleine ondernemers. Zo vind je in onze winkel (h)eerlijk vlees van de koe, varken en kip, maar ook zuivel, eieren, jam, brood, noten en bloemen. Ben je uit gewinkeld of nog onderweg naar een bestemming? Strijk dan neer op ons gezellige terras en laat je verwennen door al het lekkers dat onze koffiehoek te bieden heeft.

De boerderijwinkel

In onze gezellige boerderijwinkel aan de Reimerweg 13 in Rossum hebben we elke dag een uitgebreid vers assortiment met producten van onze eigen teelt. Milieubewust verwerkt en kwaliteitsproducten met een 100% natuurlijke smaak en die ‘smaak’ dat is precies waar wij voor garant staan!

Gezonder en beter van smaak kan haast niet
Naast ons eigen geteelde fruit verkopen we in onze boerderijwinkel meer vers fruit, verse groentes, diverse verse maaltijden en salades en een ruim assortiment aanvullende producten. Van zuivel en vlees tot diverse lekkernijen ben je in onze winkel op het goede adres.

Zelfgemaakte sappen
Wij telen met liefde, maar ook ons overkomt het ook dat een appel een plekje heeft of een kers net niet rood genoeg is. Daar hebben wij een duurzame oplossing voor gevonden. Dit fruit krijgt een tweede leven in onze 100% natuurlijke (dus zonder toevoeging )sappen. Wij hebben de volgende sappen in ons assortiment: Appelsap, Appel-vlierbessensap, Appel- kersensap, Appel-Rodebessensap, Appel-perensap en 100% pure kersensap. Deze sappen schenken wij uiteraard ook op ons terras.

Kies voor gemak en kies voor onze verse kant-en-klaar maaltijden
In onze boerderijwinkel verkopen wij dagverse maaltijden, heerlijke verse salades, maaltijdbroodjes, pizza’s en voorgesneden groentes.

Iets te vieren of iemand een hart onder de riem steken?
Wij hebben een ruim assortiment cadeau en fruitmanden. Voor ieder wat wils! Zit jou wens er niet tussen of heb jij een plank, mand of een item die je graag wilt laten opmaken? Leuk! Wij helpen jou graag. Een cadeau moet natuurlijk niet alleen leuk zijn om te krijgen; maar ook om te geven.

Terras
Strijk neer op ons terras en laat je verleiden door onze heerlijke appel en aardbeientaartjes. Drink een cappuccino in het zonnetje of probeer onze smaakvolle sappen eens.

Eigen boomgaard

Onze appels, peren, aardbeien en kersen worden door ons geplukt van de eigen boomgaard. Met respect voor natuur en milieu werken wij op onze teelt aan smaakvolle producten en die herken je direct terug aan de smaak. Afhankelijk van het seizoen en de oogst zijn deze producten in onze boerderijwinkel te koop.

Onderstaande fruitsoorten en rassen verbouwen wij op de eigen boerderij:

Appels
Elstar, Pinova, Mairac, Mariella, Cox, Goudreinet, Super Nova, Delcorf , Topaz, Grafin Goldach (hypo allergeen)

Peren
Conference en Doyenne du Commice

Stoofperen
Saint-Remy en Gieser Wilderman

Pruimen
Opal en Reine Vicktoria

Kersen
Meer als 20 opvolgende kersenrassen verdeeld over het gehele kersenseizoen

Aardbeien
Diverse rassen waaronder de Magnum, Elyani, Falco

Meer fruit en groenten
In onze boerderij winkel verkopen wij aanvullend meer fruit en verse groentes. Dit kopen wij rechtstreeks in bij andere producenten en anders bij leveranciers die hun inkopen doen rechtstreeks bij de producent. Zo kunnen wij je een korte voedselketen garanderen en het meest smaakvolle product!

Evenementen

Streekmarkt Twente: Elke 1e zaterdag van de maand te Delden
Genieten van heerlijke producten van Twentse bodem. Kom naar DE Streekmarkt van Twente in Delen. Elke 1e zaterdag van de maand staat Oold Bleank hier om met verse fruit en heerlijke fruitsappen. Bekijk hier de website van www.streekmarkttwente.nl

Kersenfestival bij Oold Bleank
Een jaarlijks terugkerend festival in het teken van de opening van ons kersenseizoen. Een heerlijke dag om kennis te maken onze boerderij en de heerlijke kersen. Op de boerderij, rondom het erf en in de boomgaard organiseren wij talloze activiteiten in het teken van kersen en geven we rondleidingen en excurusies in een gezellig treintje door de boomgaarden tuft. Dit vindt plaats op de laatste zondag van juni.

Noteer in je agenda; Onze Appelplukdag!
Kom je eigen appels plukken in onze boomgaarden. Elk jaar op zaterdag eind september. Ieder jaar weer zijn er veel leuke activiteiten te doen en tref je onze boerderij en boomgaard aan in een bijzonder gezellig sfeertje voor jong en oud.

Categorieën