Typisch Twents

Recept: heerlijke romige asperges met zalm, uit eigen keuken

Leestijd 1 minuten 825 x bekeken

Maak in een handomdraai romige asperges met zalm met het volgende recept.

Wat heeft u nodig?

  • 1 bakje slagroom
  • 200 ml monchou
  • 500 gram asperges
  • 200 gram krieltjes
  • 150 gram gerookte zalm
  • Verse peterselie

Voorbereiding

  • Kook de krieltjes.
  • Schil de asperges zo totdat ze glanzen, en kook de asperges.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes/reepjes.
  • Knip of snijd de peterselie.

Bereidingswijze

  • Verwarm de room zachtjes in een steelpannetje. Zorg ervoor dat het niet kookt.
  • Snijd de asperges in kleine stukjes.
  • Meng de gekookte krieltjes en de asperge door de verwarmde room.
  • Voeg vervolgens de stukjes gerookte zalm erbij.

Laat het geheel rustig warm worden. Strooi er nog wat fijngeknipte peterselie overheen en voilà, tijd om te serveren! Eet smakelijk!

Peper en zout naar eigen smaak toe te voegen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

  1. Dwars door Twente

    Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

  2. Route-tips

    Donder, duivel en bliksem; beleef de Sagenland autoroute

  3. Doe-tips

    Speeltijd. Met deze uitjes krijg je zelfs je tieners van de bank af!

  4. Doe-tips

    Relaxtijd: Neem wat tijd voor jezelf en geniet van al het moois van Twente!

Tip je vrienden

facebook twitter