Typisch Twents
Recept: heerlijke romige asperges met zalm, uit eigen keuken
- Leestijd 1 min
- Gelezen 1932 keer

Maak in een handomdraai romige asperges met zalm met het volgende recept.
Wat heeft u nodig?
- 1 bakje slagroom
- 200 ml monchou
- 500 gram asperges
- 200 gram krieltjes
- 150 gram gerookte zalm
- Verse peterselie
Voorbereiding
- Kook de krieltjes.
- Schil de asperges zo totdat ze glanzen, en kook de asperges.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes/reepjes.
- Knip of snijd de peterselie.
Bereidingswijze
- Verwarm de room zachtjes in een steelpannetje. Zorg ervoor dat het niet kookt.
- Snijd de asperges in kleine stukjes.
- Meng de gekookte krieltjes en de asperge door de verwarmde room.
- Voeg vervolgens de stukjes gerookte zalm erbij.
Laat het geheel rustig warm worden. Strooi er nog wat fijngeknipte peterselie overheen en voilà, tijd om te serveren! Eet smakelijk!
Peper en zout naar eigen smaak toe te voegen.