navigatie overslaan

Doe-tips

De 10 leukste uitjes in april

 • Leestijd 3
 • Gelezen 813 keer

April brengt weer een overvloed aan activiteiten, ervaringen en ontdekkingen in Twente! Hier is een beknopt overzicht van wat er te beleven valt, maar de UitAgenda biedt nog veel meer mogelijkheden om te verkennen.

 1. 10

  Marathon Hengelo

  Op zondag 7 april organiseert de Hengelose atletiekvereniging Marathon Pim Mulier (MPM) de 50e halve marathon van Hengelo. Deze jubileum editie zal extra feestelijk gevierd worden. De start en finish is in het landelijk bekende FBK stadion in Hengelo. Het hardloop evenement heeft zowel een wedstrijd als ook een recreatief karakter. Het parkoers voert door het buitengebied van Hengelo, door Twekkelo. Starttijden zijn vanaf 10 uur. Rond 13.30 is het gehele evenement ten einde. Voorgaande jaren zijn bijna 1400 deelnemers de finish gepasseerd!

 2. 9

  Herdenking April - meistakingen

  De April-meistakingen, ofwel de vergeten stakingen, waren de grootste uiting van massaal en geweldloos volksverzet in de door Duitsland bezette gebieden. Maar liefst 200.000 Nederlanders keerden zich tegen de bezetter. Dit jaar is het 81 jaar geleden dat de April-meistakingen plaatsvonden.

 3. 8

  Koe in de wei dag

  Koe in de wei dag vindt in 2024 plaats op zaterdag 13 april. De Kaamps-koeien gaan weer naar buiten! Bij Landgoed Kaamps proberen ze elke dag weer lekkere kaas- en zuivelproducten te maken. En laten we eerlijk zijn, dit alles zou niet mogelijk zijn zonder hun koeien!

 4. 7

  Enschede marathon

  De marathon van Enschede is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Waar het begon met 51 deelnemers, doen er nu zo'n 11.000 deelnemers mee. Doe jij ook mee? Of kom jij juist iedereen aanmoedigen? Wees welkom!

 5. 6

  Koningsdag

  Koningsdag wordt dit jaar weer gevierd zoals we gewend zijn, heel Twente kleurt oranje. Je mag weer in alle vroegte naar de vrijmarkt en weer heerlijk met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. Volop gezelligheid! We hebben aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 6. 5

  Voorjaarskermis Denekamp

  Rondje kermis op de voorjaarskermis in Denekamp? Er is genoeg te doen en ook van alles lekkers te eten! Ga je mee in de zweefmolen, eendjes vangen of een grote suikerspin eten?

 7. 4

  Boosterfestival

  Het jaarlijkse gratis Booster Festival in Enschede biedt nieuw talent uit Oost-Nederland een podium en de mogelijkheid om de wereld van de popmuziek te verkennen. Het festival, gehouden op diverse locaties in het stadscentrum, omvat een muziekconferentie overdag en een avondvullend showcasefestival met opkomende talenten. Ook wordt tijdens het festival de Overijsselse Popprijs uitgereikt, eerder gewonnen door artiesten zoals Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.

 8. 3

  Twentse vlooienmarkt

  De Twentse Vlooienmarkt biedt een overvloed aan kraampjes waar particulieren hun overtollige spullen verkopen. Of je nu op zoek bent naar oude singles, zeldzame koekoeksklokken, of nostalgisch speelgoed, de kans is groot dat je het hier vindt. De markt vindt plaats in de IJsbaan Twente en is een ideale bestemming, zelfs bij slecht weer.

 9. 2

  Ambachten dag

  Het museumpark wordt omgetoverd tot een grote werkplaats waar tal van oude ambachten te zien zijn, zoals weven, spinnen, kantklossen, smeden en manden maken. Kom gezellig naar het openluchtmuseum en bewonder al het handwerk wat de deelnemers graag aan je tonen. Geniet van het museum en waan je voor even terug in de vorige eeuw.

 10. 1

  Kunstmoment Diepenheim

  Benieuwd naar de combinatie kunst en natuur? Bezoek Kunstmoment Diepenheim. Twee weekenden lang, 19 tot en met 21 april en 25 tot en met 28 april, vind je op bijzondere locaties in en rondom Diepenheim hoogwaardige en professionele kunstuitingen.

Wat vind je van dit artikel?