navigatie overslaan

Doe-tips

De 7 leukste wintertuitjes in december

 • Leestijd 3
 • Gelezen 404 keer

In december is er weer volop te beleven in Twente. De agenda is goed gevuld en voor ieder wat wils! Nieuwsgierig geworden? Wij hebben de leukste evenementen voor je op een rijtje gezet in ons tip-lijstje, maar in onze evenementenkalender vind je nog veel meer! Ontdek ze hier!

 1. 7

  Avondwandeling Midwinterhoornblazen Ootmarsum

  Op de avonden van zaterdag 2, 9, 16 en 23 december is het mogelijk om de betoverende Midwinterhoorn avondwandeling mee te maken. De start vindt plaats om 17.00 uur bij de VVV in Ootmarsum. Daar ontvang je een wandelroute die je langs diverse locaties in Ootmarsum leidt, waar de melancholische klanken van de midwinterhoorn te horen zijn. Tijdens de wandeling kun je jezelf verwarmen met een kop Glühwein of chocolademelk, die onderweg wordt geserveerd. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, let op reserveren verplicht.

 2. 6

  Snertloop De Lutte

  Op zondag 3 december vindt de gezellige en sportieve snertloop plaats in De Lutte. Het evenement trekt zowel ervaren als beginnende hardlopers aan en biedt parcoursen van 2,4 km (voor jeugd tot 12 jaar), 5 km en 10 km door een afwisselend en glooiend landschap. Deelnemers aan de 5 en 10 km moeten zich vooraf inschrijven vanwege de beperkte beschikbaarheid. De jeugd kan zich op de dag zelf inschrijven voor de 2,4 km, waarvoor geen deelnamekosten gelden. Het parcours voor deze afstand voert door het dorp en het aangrenzende Kerkebos. Een ideaal evenement voor sportieve gezelligheid in de winterse sfeer.

 3. 5

  Emsflower by Night

  Op 1 en 8 december kan je je laten betoveren tijdens een lichtjesavond in de tropische tuinen van Emsflower. Tijdens de route door de tropische tuinen ontdek je fonkelende lichtjes die je leiden door een mooie route.

 4. 4

  Dinnershow Vliegveld Twenthe

  Ervaar een onvergetelijke avond met De Musical Dinnershow op Vliegveld Twente. Van 9 t/m 30 december 2023 transformeert het vliegveld in het sfeervolle Londen van 1854, waar Le Roy Theaterproducties een spectaculaire musical presenteert. Geniet van een luxe 4-gangendiner en laat je meevoeren door het meeslepende verhaal van Scrooge, omgeven door een adembenemende 360 graden beleving. Beleef de magie van de 19e eeuw, de wereld van Charles Dickens, en geniet van originele Carols. Met 6 podia, meer dan 70 castleden en een feestelijke dresscode wordt het een betoverende avond. Ontdek de arrangementen voor een magisch theaterspektakel met je naasten.

 5. 3

  Enschede Lights Up

  Verken Enschede in een ander licht tijdens de Lichtroute van 14 t/m 17 december. Onder het thema 'Here and Now' ontdek je tussen 17:00-22:00 uur innovatieve lichtprojecties op diverse locaties. De route, inclusief verhalen over het stadhuis, een fictieve bankroof, en een magische lichtshow in de Jacobuskerk, biedt ook straattheater, eet- en drinkkraampjes, en een culturele kerstmarkt. Het volledige programma en de route worden begin december bekendgemaakt. Startpunt: Tourist Info Enschede, Langestraat 41, waar je ook een routeboekje kunt ophalen tussen 17:00-22:00 uur. De route is dit jaar ook digitaal beschikbaar.

 6. 2

  Kerstwandeling Beuningen

  Op Tweede Kerstdag organiseert Tourist info De Lutte-Losser een sfeervolle Kerstwandeling rondom Beuningen. Geniet van het (winter)landschap, kies tussen een 7 km- of 10 km-route, en luister naar het betoverende geluid van midwinterhoornblazers. De korte route is kinderwagen-vriendelijk. Start bij 't Sterrebos in Beuningen tussen 10.00-12.30 uur. Deelname kost €8,50 voor volwassenen en €6,00 voor kinderen t/m 12 jaar, inclusief koffie/thee, lekkers en een warme hap. Aanmelden kan binnenkort via het aanmeldformulier op de website.

 7. 1

  Winterritten Stoomtrein

  In de kerstvakantie organiseert Museum Buurtspoorweg traditionele winterritten, waarbij het museum in Haaksbergen en de loods in Boekelo geopend zijn. Bezoekers kunnen genieten van nostalgische ervaringen, zoals het verkennen van de locomotievenloods en werkplaats in Haaksbergen, het ontdekken van de modelbaan Zuiderspoor in Boekelo, en voor kinderen is er een leuke speurtocht met Jack de stationskat. Een ideale gelegenheid om historisch materieel te bewonderen en te genieten van de sfeer van het lokaalspoor.

Wat vind je van dit artikel?