navigatie overslaan

Doe-tips

De 6 leukste uitjes in februari. Genoeg te doen!

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 523 keer

In de maand februari is er weer genoeg te doen, te beleven en te ontdekken in Twente! In dit tiplijstje vind je een klein overzicht van wat er allemaal te doen is, maar in de UitAgenda vind je nog veel meer!

 1. 6

  Grote Twentse Carnavalsoptocht

  Carnaval in Oldenzaal is al 66 jaar een begrip in Twente en ver daarbuiten. Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en ook op de andere carnavalsdagen doet 't Stedke van Plezeer haar naam eer aan.

 2. 5

  Licht Hengelo

  Van donderdag 8 tot en met zondag 11 februari 2024 vindt in de binnenstad hét lichtkunstfestival van Hengelo plaats. Alles draait deze dagen om licht in de vorm van kunst, techniek en educatie, waarin duurzaamheid, beleving en interactie centraal staan.

 3. 4

  Dinkelcross in de Losserse Zandbergen

  Op zondag 18 februari wordt er weer een Dinkelloop georganiseerd door AV Iphitos, een prachtige natuurlijke cross door het bos en natuurgebied "De Zandbergen" meetellend voor de Twentse Cross Competitie. De lopers kunnen kiezen uit een 5 km en een 10 km afstand. Voor de jeugdlopers is er een 2,5 en 1,5 km afstand en de kleinste deelnemers leggen een afstand van 1 km in de Zandbergen af.

 4. 3

  Twentse Lichtparade

  Tienduizenden mensen genieten van de prachtige praalwagens en de feestelijke muziek tijdens dit spektakel. Praalwagens, dweilorkesten, fanfares en drumbands maken er een sfeervol geheel van. In 2024 wordt er weer gezorgd voor een spetterende lichtparade!

 5. 2

  Theater wandeling bij Kaarslicht

  Vanaf 23 februari kan je oog in oog te komen staan met het Oldenzaalse verleden. Op verschillende dagen is er een bijzondere stadswandeling bij kaarslicht gepland. Een gids met een lantaarn ontvangt jullie bij het Palthe Huis. Onder begeleiding van deze stadswacht ga je bij het licht van de lantaarn op ontdekkingstocht door Oldenzaal.

 6. 1

  Hengelose gezinsoptocht Carnval

  Zaterdagmiddag 10 februari 2024 zal de Gezinsoptocht plaatsvinden van 14:00 - 16:00 uur in het centrum van Hengelo. Tijdens deze 45e editie zullen er verschillende praalwagens en loopgroepen te zien zijn die versierd zijn aan de hand van diverse thema’s

Wat vind je van dit artikel?