navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 4460 keer

Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. In de maand juni kun je swingen op een festival. Je topatleet aanmoedigen op één de sportevents óf genieten van een bijzondere voorstelling. We hebben de leukste evenementen in juni voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de complete agenda? Bekijk hier!

 1. 10

  Dauwpop Hellendoorn

  Hét tofste festival in Oost-Nederland. Een twee-daagse festival die uitgegroeid is tot een intiem festival met landelijke allure. Met onder andere DI-RECT, Son Mieux, Bökkers en De Jeugd van Tegenwoordig. Vier het feestje mee op 31 mei en 1 juni?

 2. 9

  Foodfestival Stoer Voer

  Ben je gek op lekker eten en drinken? Kom dan langs! Je kunt weer genieten van de lekkerste gerechten geserveerd uit foodtrucks om weg te spoelen met verrassend craft bier & wijn. Van vis tot vlees, van oesters tot loaded fries en van Churros tot ijs. Van 30 mei t/m 2 juni.

 3. 8

  King's Men Openair bij Twickel

  Kasteel Twickel is het sfeervolle decor waar de vier mannen van King's Men het wereld beroemde verhaal King Lear opvoeren. Op een speelse manier wordt er tussen Duits en Nederlands geschakeld, met een vleugje Twents en Engels, waardoor het voor iedereen goed te begrijpen is. Zekers a’j ok nog ’n luk plat kunt verstoan. No fear Shakespeare! Van 30 mei t/m 2 juni.

 4. 7

  Nacht van Hengelo

  Ontdek de Nacht van Hengelo op vrijdag 7 juni: een bruisend stadsfestival waar de straten tot leven komen met muziek, entertainment en verrassende activiteiten! Dit jaar wordt het bekende evenement voor het eerst georganiseerd door de verenigde horeca, en belooft het een festival van ongekende proporties te worden. Het iconische podium maakt plaats voor maar liefst 6 festival area's, verspreid door de hele stad!

 5. 6

  Soundgardens Denekamp

  SoundGardens Denekamp is een combinatie van Denekampse gastvrijheid en livemuziek in de tuinen rondom het centrum van het dorp. Op 8 juni is er van 18.00-22.00 uur voor jong en oud een aanbod van diverse muziekgenres in maar liefst 12 tuinen.

 6. 5

  Kunst in het Volkspark

  Kunst in het Volkspark is het grootste kunstevenement in Twente, waarbij op 9 juni 170 (inter)nationale kunstenaars hun werk exposeren in het mooie Volkspark van Enschede. Op verschillende plekken in het park is er live muziek en theater en de horeca is uiteraard ook vertegenwoordigd.

 7. 4

  Te Land, Ter Zee en in de Lucht

  Na een overweldigend succesvolle editie in 2022 én 2023 keert hét spectaculaire zomerevenement van Oldenzaal terug! Op 22 juni 2024 zal het Hulsbeek wederom het decor zijn van tobbedansen: Te Land, Ter Zee en in de Lucht Oldenzaal, gebaseerd op het legendarische tv-programma Te land, Ter zee en in de Lucht.

 8. 3

  RMTnext

  Reflecteer op kunst uit voorgaande decennia en ga op zoek naar aanstormend talent. Elke RMTNext avond bestaat uit een ander thema, waarbij de tentoonstellingen in het museum als leidraad worden gebruikt. Ga in gesprek met kunstenaars over hun inspiratie en hoe de zij ontwikkelingen in de wereld van hun werk vatten. Daarnaast kun je tijdens RMTnext genieten van live muziekoptredens door aanstormende talenten van de ArtEZ Popacademie. De editie in juni is vrijdag de 28ste.

 9. 2

  CSI Twente

  Vanaf 27 t/m 30 juni komt de wereldtop der spring- dressuurruiters weer naar Geesteren voor de 50e (!) editie van CSI Twente. De internationale klassieker op het Erve Maathuis mag zich verheugen in een grote populariteit bij bezoekers en deelnemers. De historisch gegroeide mix van sports, business, culture en entertainment maakt CSI Twente tot een allround evenement voor een zeer gevarieerd publiek.

 10. 1

  Triathlon Holten

  Een internationaal evenement dat staat als een huis. Op 28 en 29 juni is Holten opnieuw het strijdtoneel van elite atleten wat zorgt voor een groot spektakel op topniveau. Ook met een boordevol sportief en feestelijk programma, waar je zeker bij wil zijn!

Wat vind je van dit artikel?