navigatie overslaan

Doe-tips

De 9 leukste uitjes in maart

 • Leestijd 4 min
 • Gelezen 2039 keer

In de maand maart is er weer genoeg te doen, te beleven en te ontdekken in Twente! In dit tiplijstje vind je een klein overzicht van wat er allemaal te doen is, maar in de UitAgenda vind je nog veel meer!

 1. 9

  Winter speciaal bier festival

  Kom jij ook genieten van meer dan 40 verschillende bieren? op 2 maart tovert de Rangeerloods van de MBS in Haaksbergen om in een gaaf festival. Met live muziek en good food erbij beloofd dit een prachtige dag te worden!

 2. 8

  Sallandtrail

  De SallandTrail 2024: Een uitdagend loopevenement op de prachtige Sallandse Heuvelrug, met afstanden van 10 tot 80 km door ongerepte natuur. Ontdek adembenemende bossen en uitgestrekte heidevelden van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op zaterdag 9 maart 2024. Dankzij samenwerking met instanties zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten wordt deze trail een unieke ervaring.

 3. 7

  Paasvuur

  Als jong kind kijk je aan de hand van je ouders naar imposante, metershoge vuur. Als puber staar je met je geliefde (of een flesje Grolsch) in de vlammen. Nog weer later sta je er met je eigen kinderen. Een paasvuur hoort er, net als een ei, bij op Eerste Paasdag. Overal in Twente vind je het Paasvuur. Bijvoorbeeld in Borne, Oldenzaal, Tubbergen en natuurlijk ook in Espelo, het Paasvuur dat een vermelding heeft in het 'Guinness book of World Records' door het bouwen van het grootste paasvuur ter wereld.

 4. 6

  Paasstaak slepen

  In nogal wat streken en plaatsen van ons land komen we 'folkloristische gebruiken' tegen: van generatie op generatie doorgegeven gewoonten binnen de gemeenschap van dorp of streek. Denekamp is bekend om haar Paasgebruiken. Eerste paasdag om 13.00 uur vertrek v.a. de St. Nicolaaskerk richting landgoed Singraven voor het Paasstaak slepen. Of kom op 24 maart kijken bij het Eier gadder'n. Op Palmzondag, de zondag voor pasen gaat een groep jongeren onder leiding van Judas en Iskariot op weg om eier te gadder'n (eieren verzamelen).

 5. 5

  Winter triatlon Twente

  Een triatlon met lopen, fietsen en schaatsen. Je kunt op verschillende manieren meedoen aan de Winter Triatlon. Er zijn verschillende afstanden voor jeugd, junioren, individuele afstanden en er is een mogelijkheid om mee te doen als estafette-team. Op de website kun je de routes en parcours vinden.

 6. 4

  Vlöggeln Ootmarsum 2024

  In Ootmarsum vieren mensen op 1e en 2e Paasdag een bijzondere traditie: hand in hand zingen ze de Ootmarsumse paasliederen terwijl ze door het centrum trekken. Deze Paasgebruiken zijn erkend als Cultureel en Immaterieel Erfgoed in Nederland. De Poaskearls starten op de Paasweide, lopen naar de stad voor het vlöggeln, een unieke keten van mensen die zingend door de straten gaat. Op de Markt eindigt het festijn met de herhaling van paasliederen en het vrolijke optillen van kinderen.

 7. 3

  Pasar Malam Asia

  Beleef drie dagen vol avontuur met sfeervol winkelen op de grote Aziatische markt, proeven van exotisch eten en genieten van livemuziek en dansshows uit Indonesië, Tahiti en Hawaii. Bewonder het indrukwekkende tempeldecor onder een betoverende sterrenhemel. Een culturele reis vol unieke ervaringen op Pasar Malam Asia - een festival voor iedereen! Gratis parkeren, rolstoelvriendelijk, en tickets alleen verkrijgbaar aan de kassa's. Mis het niet!

 8. 2

  Haaksbergse Engelse Mijlenloop

  De beschikbare loopafstanden omvatten vijf en tien Engelse Mijlen, naast speciale categorieën zoals de Bedrijvenloop, Jeugdloop en een loop voor FrameRunners. De start van de Engelse Mijlenloop vindt plaats in het centrum van Haaksbergen. De lopers gaan direct vanuit het hart van het dorp de natuur in. Deelnemers aan de tien Engelse Mijlen leggen dezelfde ronde twee keer af.

 9. 1

  Sky is the limit Festival

  Een festival georganiseerd door én voor studenten. Sky is the Limit Festival, hét ultieme studentenfestival van Twente, heeft al twee succesvolle edities achter de rug met meer dan 800 deelnemers. Volledig georganiseerd door studenten, verbindt het festival studenten van verschillende scholen en motiveert hen om hun talenten te tonen. Met hoofdzakelijk house-DJ's, zowel lokaal als nationaal, belooft de muziekselectie een geweldige ervaring voor alle studenten.

Wat vind je van dit artikel?