navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 10 leukste evenementen van Twente in mei

 • Leestijd 3
 • Gelezen 3758 keer

Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. De maand mei staat bekend om de fietsmaand. Vroeg opstaan om te gaan dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Of swingen tijdens Bevrijdingsdag. We hebben de leukste evenementen in mei voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de complete agenda? Bekijk hier!

 1. 10

  Oldenzaalse Weken

  Van 27 april tot en met 12 mei vinden de Oldenzaalse weken plaats in het centrum van Oldenzaal. Tijdens deze weken is er van alles te doen!

 2. 9

  Meivakantie bij Natura Docet

  Kom met het hele gezin naar museum Natura Docet tijdens de meivakantie van 28 april tot en met 12 mei 2024. Dagelijks zijn er leuke activiteiten voor jong en oud, zoals waterbeestjes jagen, safari-speurtochten, fossielen prepareren bekijken, en ontmoetingen met reptielen zoals Loesje de Koningspython en Barry de Baardagaam! Geniet ook van de prachtige museumtuin met speelmogelijkheden voor kinderen. Natura Docet is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op Koningsdag en Hemelvaart.

 3. 8

  Stift Musical Encounters

  Meer dan twintig talentvolle deelnemers, studenten uit binnen- en buitenland, hebben zich aangemeld en duiken zes dagen onder in een intensief programma van individuele masterclasses en kamermuziek. Het recept voor de Encounters!

 4. 7

  Maker Festival Twente

  Bezoek van 2 tot en met 5 mei hét meerdaags Maker Festival in Roombeek. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis via Augmented Reality en onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab. Ook buiten gebeurt er heel veel! Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken

 5. 6

  Vier de vrijheid!

  Op donderdag 5 mei is het weer tijd voor bevrijdingsdag. En wat is er nou leuker om je vrijheid te vieren op een festival? De beste artiesten komen naar Enschede: Antoon, De Bankzitters, Billy the Kit, Broederliefde, Bizzey, Roxy Dekker en nog vele anderen!

 6. 5

  Ronde van Overijssel

  Op zaterdag 4 mei is de 70ste editie van Overijssels Mooiste, een spannend wielerevenement met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt het wielerevenement plaats op de eerste zaterdag in mei. Met de finish net buiten Rijssen.

 7. 4

  Pinksterfeesten

  Pinksteren in Twente: het is nog lente maar je voelt de zomer kriebelen. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Duik in de magische werelden van de vele festivals en volksfeesten in het dorp. Genoeg activiteiten om te ondernemen met je gezin tijdens het pinksterweekend! Bekijk hier onze tips.

 8. 3

  Freshtival

  Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en alle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

 9. 2

  Pinksterbruidjes in Borne

  In Borne hebben is er een prachtig stukje immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes! Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus-Martina.

 10. 1

  Dag van het Kasteel

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei is het de landelijke Dag van het Kasteel. Thema dit jaar: "Aan tafel". Van 12.00 tot 17.00 uur is de benedenverdieping van Huis Singraven inclusief het park te bezoeken, waarbij je dames en heren in 18e eeuwse kostuums tegenkomt.

Wat vind je van dit artikel?