navigatie overslaan

Doe-tips

7 leukste uitjes in november. Van alles te beleven!

 • Leestijd 3
 • Gelezen 1795 keer

In november is er weer volop te beleven in Twente. De agenda is goed gevuld en voor ieder zit er wat leuks bij! Nieuwsgierig geworden? Wij laten je de leukste evenementen zien in ons tip-lijstje, maar in onze evenementen-kalender vind je er nog veel meer! Bekijk hier!

 1. 7

  Museumnacht

  Tijdens deze Museumnacht Enschede zetten negen culturele organisaties een nacht lang hun deuren wagenwijd open, zodat jij een culturele avond kunt beleven. Laat je verrassen door opkomende muziektalenten, workshops, rondleidingen achter de schermen en heel veel andere activiteiten. Deze avond wil je niet missen!

 2. 6

  Winter Heerlijckheid

  De Winter Heerlijckheid is een gezellige country & lifestyle buitenfair op landgoed Warmelo in Diepenheim. Haal inspiratie op en kom heerlijk winkelen voor een betoverende winter! Een betoverend kerstevenement met meer dan 100 exposanten die luxe producten presenteren, zoals huisdecoratie, tuinartikelen, biologische producten en wintermode. Bezoekers genieten van koren, modeshows, activiteiten voor kinderen en workshops, terwijl duizenden lichtjes de sprookjessfeer versterken. Lekkernijen en drankjes zijn verkrijgbaar op het buitenterras, en live-muziek zorgt voor een gezellige sfeer.

 3. 5

  Twentse 11e van de 11e

  De Twentse 11e van de 11e is een nieuwe carnavalstraditie waarbij carnavalliefhebbers vanaf 10:00 uur kunnen genieten van een dag vol festiviteiten, artiestenoptredens en feest. De officiële start is om 11:11 uur en het programma duurt tot ongeveer 18:30 uur, gevolgd door een avondfeest en diverse open kroegen. Carnavalskleding is een must, zonder steek, omdat iedereen gelijk is op de Elfde van de Elfde.

 4. 4

  The Overkill Festival

  "The Overkill Festival" in Enschede brengt gaming, interactieve kunst en fictie samen om onze digitale cultuur te onderzoeken en te vieren. Dit jaar staat het festival in het teken van genezing, geïnspireerd door het thema "HEAL ROYALE" waarbij de nadruk ligt op samen herstellen te midden van hedendaagse crises. Het festival biedt een scala aan activiteiten, van (digitale) kunst en films tot muziek, workshops en indiegames, waarbij interactie en verbinding centraal staan.

 5. 3

  Van Haag tot Wal Festival

  Een levendig festival in Enschede brengt verhalen van vroeger en nu tot leven op verschillende locaties in de binnenstad. Theater, muziek en kunst geven inzicht in het ruige verleden van de stad en de diverse bewoners. Gratis locatievoorstellingen, concerten en exposities zijn toegankelijk. De naam van het festival refereert aan de historische straten van Enschede, waar ooit hagen en wallen stonden.

 6. 2

  Sinterklaas intochten in Twente

  Zaterdag 18 november is het weer zo ver, Sinterklaas en zijn Pieten zullen weer naar Nederland komen. Wij verwelkomen de Sint en zijn Pieten ook met meerdere Sinterklaasintochten.

 7. 1

  Goldrush Survivalrace

  "Sallandse Heuvelrug Survivalrace" is terug met een 8 uur durende multisport uitdaging die deelnemers fysiek en mentaal op de proef stelt. De race combineert survivalrun en adventure racing, waarbij deelnemers zowel hun navigatie- als survivalvaardigheden moeten benutten. Het evenement vindt plaats in het prachtige Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, met uitdagende taken zoals boogschieten, abseilen en diverse hindernissen.

Wat vind je van dit artikel?