navigatie overslaan

Doe-tips

8 leukste evenementen in oktober. Genoeg te doen!

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 3041 keer

Dat er in Twente genoeg te doen is, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Laat je deze maand ook weer verrassen door het grote aanbod, de Twentse Wijndagen, sportieve evenementen maar ook voor kinderen is er genoeg te doen. We hebben de leukste evenementen in oktober voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier!

 1. 8

  Military

  Éen van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland: Military Boekelo. Van 5 tot en met 8 oktober is er genoeg te doen tijdens de military, denk aan dressuur, shows en springparcours. Dit alles natuurlijk onder het genot van verleidelijke bieren, prachtige wijnen en heerlijk eten.

 2. 7

  Twentse Wijndagen

  Van 6 t/m 29 oktober wordt Ootmarsum alle weekenden omgetoverd tot een heuse wijnstad. De bezoekers kunnen in de Siepelstad een wijnrouteboekje, proefmuntjes en een wijnglas kopen. Er is live muziek, heerlijke wijnen en interessante lezingen.

 3. 6

  Beethoven festival

  Van 7 t/m 22 oktober speelt Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, alle 9 symfonieën van Beethoven in Enschede. Zonder twijfel een van de culturele hoogtepunten van het najaar. Bezoek een concert, kom een weekend of bestel een passe-partout voor alle negen. Beleef Beethoven bij Phion!

 4. 5

  Halve Marathon

  Op zondag 8 oktober staat Oldenzaal weer in het teken van de bekende Halve Marathon Oldenzaal. Naast een halve marathon is het ook mogelijk om kortere afstanden af te leggen, zo kan iedereen mee doen! Start en finish zijn natuurlijk in het gezellige historische centrum van Oldenzaal.

 5. 4

  Heuvelentocht

  Op 15 oktober is het weer tijd voor een schitterende mountainbike tocht van 34 en 39 kilometer, de Twentse Heuvelentocht. De tocht is voor zowel de sportievelingen maar ook de minder geoefende fietsers zijn van harte welkom. De tocht gaat door de prachtige natuurgebieden zoals het Lutterzand, Egheria en Tankenberg.

 6. 3

  Beleefweek

  Van 21 t/m 29 oktober is het weer zover, een week vol met activiteiten en evenementen bij allerlei ondernemers en organisaties in het Nationaal Park. Het thema van deze week is; ontdek het Nationaal Park.

 7. 2

  Bokbierdag

  Traditiegetrouw vieren ze in Hengelo de Herfst Bokbierdag. Aan het Burgemeester Jansenplein zal er weer een extra groot bokbierterras geplaatst worden waar je wel 15 verschillende Bokbiertjes kunt proberen. Vier het Bokbier seizoen in Hengelo!

 8. 1

  Nacht van de Nacht

  De Nacht van de Nacht vind plaats op zaterdag 28 oktober, op deze avond worden er allerlei evenementen georganiseerd in het donker. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Ook in Twente vieren we de Nacht van de Nacht.

Wat vind je van dit artikel?