navigatie overslaan

Route-tips

6x fietsvierdaagse: omdat je mooiste plekken in Twente niet ontdekt in de auto

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 10476 keer

De mooiste plekken in Twente ontdek je niet in de auto. Maar op de fiets! Kost meer tijd, maar dan heb je mooi even een moment met elkaar! Een ideale manier om de omgeving te verkennen is tijdens een fietsvierdaagse. En dat is ook nog eens heel leuk (om samen) te doen!

Twenterand Fietsvierdaagse

Ooit gehoord van het ‘drielandenpunt’ van Twente, Salland en Vechtdal? Tijdens de Twenterand Fietsvierdaagse fiets je letterlijk op de grens van deze drie regio’s. Het startpunt is elke dag anders. Ideaal; zo pak je van verschillende dorpen en steden de charmes mee. Je kunt kiezen uit 40 of 60 kilometer per dag. En wat je ook kiest: je komt langs de mooiste plekken waar je normaal niet zou komen!

Avondfietsvierdaagse Rijssen

Laten we eerlijk zijn: we houden niet allemaal van een héle dag fietsen. Dat dacht de organisatie van de Avondfietsvierdaagse in Rijssen ook. Juist ’s avonds kan een fietstocht heel lekker zijn. Verstand op nul en gewoon gaan! Tijdens deze avondvierdaagse verken je fraaie routes in Rijssen en de omgeving. Ook de afstand is prima te doen; per avond fiets je zo’n twintig kilometer. En euh... dat drankje op het terras smaakt daarna nog beter!

Fietsen Haaksbergen
Fietsen Haaksbergen

Avondfietsvierdaagse Haaksbergen

Een fietsvierdaagse, maar dan in vijf dagen? Ach, daar doen we niet moeilijk over! In Haaksbergen heb je eigenlijk aan vijf dagen nog niet genoeg. Over alle mooi aangelegde paden fiets je elke avond 25 of 35 kilometer door Haaksbergen en omgeving. Zo zie je nog eens wat! De verzorging onderweg en een muziekje na afloop maken het alleen maar beter. Je hoeft natuurlijk niet élke dag mee te doen. Maar is wel leuk!

Twentse Fietsvierdaagse Almelo

Fietsen door koren- en maïsvelden, langs molens en kastelen én in hartje Almelo… klinkt goed toch? De Twentse Fietsvierdaagse is er niet zomaar een. Tijdens deze fietsvierdaagse maak je elke dag de keuze voor 25/30, 45 of 65 kilometer. Ideaal als je een dag wat meer… of juist wat minder wilt. Wedden dat kinderen fietsen ook leuk vinden? De speciale kinderroute heeft onderweg allerlei activiteiten. En om het compleet te maken is er – ja echt waar – de Zadelpijnparty. Zadelpijn is geen excuus om af te haken!

Euregio Fiets-4-daagse

Tijdens de Euregio Fiets-4-daagse in Denekamp doe je veel meer dan alleen fietsen. Deze vierdaagse is ideaal om Twente echt te ontdekken. Én om je grenzen te verleggen. Want je steekt letterlijk de grens over naar Duitsland. Tussen het fietsen door bezoek je een melkveebedrijf, zwem je gratis in zwembad Dorper Esch of geniet je van het lekkerste ijs van Europa. Vind je de fietstocht alleen genoeg? Ook dat kan, onder het mom ‘niks moet, alles mag’.

Reggestreek Fietsvierdaagse

Bossen, heide, de Regge, de Sallandse Heuvelrug én prachtige Twentse landschappen... en dat allemaal in vier dagen tijd. Op de fiets! Er is geen betere manier om de Reggestreek te ontdekken. Ook als je in bent voor wat nieuws zit je hier goed. Want wist je dat je deze vierdaagse ook met behulp van een GPS kunt fietsen? Doen!

Zo zie je maar: op de fiets kun je in Twente alle kanten op. Lekker op je eigen tempo! Wil je de fietstocht combineren met een overnachting? De meeste vierdaagsen hebben hiervoor speciale arrangementen. Of maak van je tripje een complete fietsvakantie . Inclusief 4 overnachtingen, diner én bagage nabrengservice. Kun jij lekker fietsen, wordt de rest voor je geregeld!

Wat vind je van dit artikel?