Route-tips

Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker. Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.

Leestijd 2 minuten 12303 x bekeken

De routes laten fietsers kennis maken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal.

Vanaf 20 april 2018 is een nieuw fietsboekje verkrijgbaar met daarin drie Smaak en Vermaak routes langs de Regge. Onderweg bieden streekproducenten hun lokale lekkernijen aan.

In het boekje zijn drie routes gebundeld: route Hellendoorn - Den Ham van 38 km, route Notter-Zuna van 41 km en de route Markelo Diepenheim van 55 km. De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.

Startpunten

De routeboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in het Reggedal en bij de startpunten van de drie Smaak en Vermaak routes:

 • Hellendoorn-Den Ham: bij Koffie- en Pannenkoekenhuus Marle, Hellendoornseweg 40 in Marle.
 • Notter-Zuna: De Grimberghoeve, Klokkendijk 14 in Notter.
 • Markelo-Diepenheim: De Hoestinkhof, Stationsweg 22a in Markelo.

Het Reggedal

Het Reggedal met de rivier de Regge, op de grens van Salland en Twente, is een prachtig natuurgebied. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is hersteld en weer als vanouds door het landschap meandert. Kom tot rust bij het kabbelende water van de rivier en geniet van de mooie doorkijkjes in het Twentse coulisselandschap.

Proef en beleef!

Niet alleen de natuur is genieten met een grote G. Ook de unieke streekproducten en de gezellige horeca gelegenheden maken deze fietsroutes tot een unieke beleving. Je komt langs al die unieke kleinschalige locaties waar je de regio echt proeft en beleeft.

De rivier de Regge

De Regge stroomt vanaf Landgoed Westerflier bij Diepenheim langs Goor, Rijssen, Enter, Hellendoorn richting Ommen en voegt zich daar bij de Vecht.

In 1850 was de rivier de Regge nog een woeste stroom, die in de winter buiten zijn oevers trad. Kronkelend zocht de Regge zich een weg langs boerengehuchten met dromerige namen als Hulsen, Notter en Zuna, Elen en Rhaan. De rivier werd door mensenhanden langzaam getemd tot een braaf stroompje, maar gelukkig is het tij gekeerd. De Regge mag weer wild zijn, weer buiten zijn oevers treden. De natuur herovert haar plekje in het landschap.

Meer over Salland?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Rondje Regge en Heuvelrug

Vijf dagen fietsplezier

Fietsen over de Sallandse Heuvelrug en door het Reggedal is genieten met een grote G. Verken de bossen en heuvels van De Sallandse Heuvelrug met weidse vergezichten, uitgestrekte heidevelden over de kronkelende fietspaden langs de rivier.

11 deelnemende locaties

399,00 per persoon

Meer verhalen uit Twente

 1. Op eigen wijze

  Dit is waarom Tukkers 'anbloazn' en 'afbloazn' op de midwinterhoorn.

  Geschreven door Bertine & Vincent
 2. Doe-tips

  7 toffe kerstmarkten in Twente. Minstens zo leuk als Duitsland

  Geschreven door Nicoline
 3. Doe-tips

  9 tips voor een geslaagde kerstvakantie in Twente. Leef je uit!

 4. Typisch Twents

  24 uur in de stad: Zoek de grens op in Enschede. Voel je thuis en verwen jezelf!

Tip je vrienden

facebook twitter