navigatie overslaan

Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek

* * * *

Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek ligt aan een kabbelende Bloemenbeek in het sterk glooiende Dinkeldal. De huidige Bloemenbeek is inmiddels bijna 55 jaren in het bezit van de hotelierfamilie Strikker.

In twee generaties is de ruim 110 jaar oude voormalige boerderij met gelagkamer en herbergfunctie verbouwd tot een stijlvol en vermaard Landhuishotel. Ondanks deze voordurende vernieuwingen en renovaties op allerlei gebied straalt zij nadrukkelijk Twentse authenticiteit uit.

De Bloemenbeek is een warm en sfeervol boetiekachtig hotel met historie, stijl en internationale allure. Het hotel is prachtig gesitueerd op een eigen landgoed van ruim 5 hectare en beschikt over 57 kamers & suites. Het landgoed beschikt in de zomer over een tennisbaan en een bescheiden pitch & putt baan met 9 afslagmogelijkheden en 5 holes, uiteraard voorzien van hoogteverschillen, bunkers, en ecologische aangelegde waterhindernissen/poelen.

De Bloemenbeek kent als basis de klassieke Frans-mediterrane keuken maar laat zich waar mogelijk vooral ook inspireren door het aanbod van ingrediënten uit het rijke Twentse land. Het resultaat is een verfijnde keuken met internationale faam en erkenning waar ook veel wordt gewerkt met kruiden uit eigen tuin en prachtig wild van de plaatselijke jacht. Het restaurant is bekroond met een Michelinster. Het personeel zorgt naast een prettige en attente service voor verrassende wijnsuggesties bij de verfijnde gerechten. Wie hier eenmaal geweest is komt maar al te graag terug. De Bloemenbeek is een landgoed waar je heerlijk kunt relaxen in de lommerrijke tuin of voor de open haard, maar ook ontspannen en de zintuigen prikkelen in de prachtige World of Wellness & Beauty. De toegang tot de Spa met zwembad, sauna, stoombad, tepidarium en ligweiden is voor gasten van dit Landhuishotel vrij.

Het Landhuishotel is perfect bereikbaar via de autosnelweg A1, afrit 34, De Lutte. De gasten kunnen kosteloos en veilig parkeren op eigen landgoed. De Bloemenbeek beschikt over een een heliportfaciliteit voor ca. 4 helikopters.

Laat u vooral inspireren door het rijke landleven en de ongedwongen Twentse gastvrijheid!
Landhuishotel De Bloemenbeek

Landhuishotel & Michelinsterrenrestaurant met unieke eigen wijn uit Twente!

Het restaurant kent als basis de klassieke Frans-mediterrane keuken, waar mogelijk gecombineerd met de allerbeste ingrediënten uit het rijke Twentse land. Geserveerd als ‘private dining’ in een van de restaurants of bij mooi weer in een van de bloeiende tuinen of op een terras. Het restaurant met een landelijke sfeer biedt fantastische mogelijkheden voor een vlot geserveerde lunch of stijlvol diner. Er zijn meerdere sfeervolle private dining rooms bij uitstek geschikt voor een gezellig samenzijn met familie, vrienden of zakelijke relaties.

De keukenbrigade werkt met kruiden uit eigen tuin en prachtig wild van eigen jagers. De brigades verstaan de kunst als geen ander om hun gasten deze culinaire kwaliteiten en oprechte gastvrijheid als zeer natuurlijk te laten ervaringen.

Inmiddels wordt ook een heerlijk glas ‘Cuvee Bloemenbeek’ geschonken. Een prachtige wijn, waarvoor de druiven door het team met de hand zijn geplukt en die in harmonieuze samenwerking met het op de stuwwal nabij gelegen Wijnlandgoed De Hakenberg van Hester & André Roelofs is gemaakt.

De Bloemenbeek is naast een magnifiek landhuishotel en gastronomisch toprestaurant in een adembenemende Twentse coulisselandschap vooral ook een ambiance die uitnodigt tot ontmoeting en het opdoen van inspiratie! Voor grotere gezelschappen is er de prachtige Orangerie - voorzien van een prachtig terras met een werkelijk fantastisch uitzicht - of in de zomer de transparant overdekte ‘Cour’ of binnenplaats onder een groen bladerdek van platanen.

Bij De Bloemenbeek ondergaat u het rijke landleven van Twente in al haar facetten!

Al bijna 55 jaar bron van inspiratie!

Een meeting in Landhuishotel De Bloemenbeek geeft u het gevoel, dat u er echt even helemaal uit bent. De zalen zijn mede door de uitloop naar de mooie terrassen en tuinen al uitermate geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.

De vernieuwde zalen bieden een keur aan mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten als meerdaagse conferenties, meetings, directie vergaderingen, nascholingen en trainingen. Het unieke van alle zalen is dat ze een directe uitloop hebben naar buiten. Daardoor zit je eigenlijk al meteen in het groen. Maar dat kan nog letterlijker, bijvoorbeeld door te kiezen voor een ‘Weide sessie’ in plaats van een zo bekende ‘Heide sessie’ op een van de vele, mooie plekjes op het landgoed, eventueel met een gewenste culinaire ondersteuning in de vorm van een picknick lunch.” Bij het samenstellen van een bijeenkomst kiezen veel gasten voor een of meerdere extra activiteiten in de prachtige omgeving, bijvoorbeeld een tocht met solexen of scooters, een Walking of Running dinner, ‘aangekleed’ klootschieten en of samen met onze witte brigade een ‘Proeve(n) van bekwaamheid’ kook workshop ondergaan.

Dat De Bloemenbeek vanuit geheel Twente zeer gemakkelijk en snel aanrijdbaar is en dicht bij de laatste afrit van de A1 voor de grens ligt vormt een meerwaarde. Dat het daarnaast ook nog eens beschikt over heel veel ruime en gratis parkeergelegenheid en een aantal ‘Twentse laadpalen’ voor de elektrische rijders maakt het extra aantrekkelijk.

De Bloemenbeek heeft zestig riante kamers en suites.

Aantal zalen: 8 Maximaal aantal gasten: 500 (grootste zaal: 200)

Een meeting in Landhuishotel De Bloemenbeek geeft u het gevoel, dat u er echt even helemaal uit bent. De zalen zijn mede door de uitloop naar de mooie terrassen en tuinen al uitermate geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.

De vernieuwde zalen bieden een keur aan mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten als meerdaagse conferenties, meetings, directie vergaderingen, nascholingen en trainingen. Het unieke van alle zalen is dat ze een directe uitloop hebben naar buiten. Daardoor zit je eigenlijk al meteen in het groen. Maar dat kan nog letterlijker, bijvoorbeeld door te kiezen voor een ‘Weide sessie’ in plaats van een zo bekende ‘Heide sessie’ op een van de vele, mooie plekjes op het s landgoed, eventueel met een gewenste culinaire ondersteuning in de vorm van een picknick lunch.” Bij het samenstellen van een bijeenkomst kiezen veel gasten voor een of meerdere extra activiteiten in de prachtige omgeving, bijvoorbeeld een tocht met solexen of scooters, een Walking of Running dinner, ‘aangekleed’ klootschieten en of samen met onze witte brigade een ‘Proeve(n) van bekwaamheid’ kook workshop ondergaan.

Dat De Bloemenbeek vanuit geheel Twente zeer gemakkelijk en snel aanrijdbaar is en dicht bij de laatste afrit van de A1 voor de grens ligt vormt een meerwaarde. Dat het daarnaast ook nog eens beschikt over heel veel ruime en gratis parkeergelegenheid en een aantal ‘Twentse laadpalen’ voor de elektrische rijders maakt het extra aantrekkelijk.

De Bloemenbeek heeft zestig riante kamers en suites.

Categorieën