navigatie overslaan
Golfen doe je in Twente

Golfbaan in Boekelo

In Twente liggen een aantal goede golfbanen en het mooie landschap van Twente is ideaal voor een weekend weg. Beginnen met golfen of je handicap verlagen in een ontspannen sfeer doe je in Twente. Sla een hole in one op de mooiste golfbanen van Nederland! De natuurgebieden van Twente bieden een prachtig decor voor professionele golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden. De prachtige golfbanen zorgen gegarandeerd voor veel golfplezier, maar ook de nodige golf uitdaging voor de echte golfliefhebbers.

Twente faciliteert niet alleen met haar prachtige natuur de mooiste golfbanen, maar ook op uitgestrekte historische landgoederen vind je glooiende golfbanen. Het landelijk bekende landgoed Twickel bijvoorbeeld. Hier sla je de hele dag door birdies en hole-in-ones tot je ineens beseft dat de zon al begint onder te gaan. In dit artikel lees je alles over de mooiste golfbanen in Twente. Waar je ze kan vinden, in wat voor omgeving ze gelegen zijn, over hoeveel holes de banen beschikken en eventuele hindernissen die je moet ontwijken. En zowel alle golfclubs in Twente bieden arrangementen aan. Golfen in een grote groep waarbij je uitgebreid gaat dineren of lunchen. En drinken natuurlijk. We blijven Tukkers.

Golfbaan Het Rijk van Sybrook

De naam alleen al verklapt de grandeur van deze golfbaan. Hier komen de ervaren golfers tot hun recht. Het Rijk van Sybrook beschikt over 27 holes en kent een paar pittige uitdagingen. Gelegen in de natuurrijke omgeving van bossen en authentieke Twentse weidelandschappen zal zelfs de grootste driftkikker zijn frustraties de baas blijven als het even tegenzit.

De Twentsche Golfclub

Golfen op het bekende landgoed Twickel doe je op de golfbaan van De Twentsche Golfclub. Het lijkt wel een hemels geschenk om op deze baan te mogen spelen. En uitdagingen genoeg met de 18 holes die je hier treft. Wel dienen gastspelers in het bezit te zijn van een EGA handicap. Golfspelers met enkel GVB zijn helaas niet speelgerechtigd bij De Twentsche Golfclub.

Golfclub de Koepel

Deze golfbaan in Twente beschikt eveneens over 18 holes. Een 18 holes par 70 baan. Goed mikken is hier het devies, er staan nogal wat bomen. De golfbaan van De Koepel staat erom bekend dat die doorgaans het hele jaar door goed te bespelen is. Zelfs in de winter.

Golfclub De Lage Mors

Deze golfclub is de buurman van De Twentsche Golfclub. Wat dus betekent dat ook De Lage Morsch op landgoed Twickel te vinden is. Dat zal weinig mensen verbazen. Het authentieke Twickel is gewoon te mooi om enkel één golfclub te herbergen. Golfen op deze golfbaan in Twente doe je als je een uitdaging zoekt. Want die heeft De Lage Morsch volop met haar waterpartijen, heuveltjes en de ondulerende greens. Voor beginnende golfers is er een makkelijker parcours aanwezig.

Twentse golfbaan voor beginnende golfers

Als je een leuke golfbaan zoekt waar veel aandacht wordt besteedt aan beginnende golfspelers, bezoek dan eens De Twentse Golfacademie. De 9-holes golfbaan en de gegeven opleiding of instructie lessen voor beginnende golfers hier is top wanneer je je eerste stappen op de golfbaan wilt zetten.

Shortgolfen in Twente

Je gaat naar Tubbergen als je wilt shortgolfen. Hier bevindt zich namelijk Shortgolf Twente. De golfbaan bestaat uit 9 holes, maar de twee afslagplaatsen maken het mogelijk dat je 18 holes kan spelen. Hier kun je ook glowgolfen. ‘s Avonds worden de golfbanen verlicht en worden de lichtgevende ballen uitgereikt. Shortgolf Twente verzorgt ook inclusive arrangementen. Dan ga je eerst lekker barbecuen met je vriendengroep voordat jullie je in het donker op de golfbaan begeven. Als dat maar goed gaat.. Veel plezier!

Golfbaan Spielehof

Jetzt geht lös in Enschede! Bij Golfbaan Spielehof hebben ze de beschikking tot een 18 holes golfbaan èn een 9 holes shortgolfbaan. Zowel de ervaren als de onervaren kunnen hier in Enschede dus terecht. Het parcours beschikt over waterpartijen, zandbunkers en genoeg bomen om het je knap lastig te maken die hole-in-one te slaan.

Nog veel meer keus aan golfbanen in Twente

Zoals Golfclub Driene bijvoorbeeld tussen Enschede en Hengelo. De beek die het parcours door midden splijt is een leuke hindernis. In Borne ga je golfen bij Weleveld Golf als je een dynamisch landschap zoekt. Hier vind je veel glooiingen op het parcours. Golf and Country Club ‘t Kruisselt profileert zichzelf als de gezelligste golfclub van Twente en daar konden ze zomaar eens gelijk aan hebben. ‘t Kruisselt bevindt zich in de Lutte en ze hebben daar een 9 holes par 3 baan. In Almelo vind je al net zo’n gezellige golfclub. PH Golf heeft een 9 holes baan èn een wel heel gezellig clubhuis waar ook nieuwkomers en gastsprekers hartelijk worden ontvangen. Want zo is Twente. In het meest zuidoostelijke hoekje van Twente ligt ook nog een mooie golfbaan verstopt. In Haaksbergen golf je daar op de golfbaan van Golfpark Het Langeloo. De 9 holes baan met 2 afslagplaatsen geeft je hier dus de mogelijkheid om een 18 holes parcours af te leggen.

Naborrelen en lekker eten

Door heel Twente vind je golfbanen met de meest uiteenlopende parcoursen en hindernissen. Maar de Twentse gemoedelijkheid is bij elke golfclub aanwezig. Dat wordt naborrelen dus. En lekker eten, want de golfclubs bieden volop arrangementen aan.