1. 0/7
  '

  Doe-tips

  Een overzicht van uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend in Twente.

  Twente is elk moment van het jaar een bezoek meer dan waard dankzij het veelzijdige karakter, maar uiteraard staan er tijdens het weekend van Hemelvaart extra veel leuke activiteiten op de planning! Kun je nog niet kiezen? Bekijk dan hier het overzicht van de leukste activiteiten. Met of zonder kinderen, jong of oud; er is genoeg te doen!

 2. 7/7

  7.

  In de benen!

  Traditiegetrouw vindt in de vroege ochtend van Hemelvaart het dauwtrappen plaats. Ook in Twente wordt hier gehoor aan gegeven. Genoeg mooie plekken om te fietsen en wandelen. Zet je wekker vroeg zodat je in de ochtend dwars door de dauw loopt of fietst.

 3. 6/7

  6.

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! In het hemelvaartsweekend is de markt niet alleen zoals gebruikelijk op zaterdag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag kun je op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot met 1,5 meter afstand snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.

 4. 5/7

  5.

  Dauwrally

  Samen met het gezin genieten van het Twentse landschap: rij Hemelvaartsdag een route van circa 130 km en bewonder al het moois wat Twente ons te bieden heeft!

 5. 4/7

  4.

  Fietstocht met picknickmand

  In Losser zijn er door de lokale horeca fietstochten georganiseerd op Hemelvaartsdag. Er zijn 3 verschillende afstanden:
  - Dreumes tocht 10 km
  - Heanig an tocht 30 km
  - Deurtrappers tocht 50 km
  Voor onderweg krijg je een goed gevulde picknickmand mee.

 6. 3/7

  3.

  Hemelvaart4daagse Delden

  Van 13 t/m 16 mei vindt de jaarlijkse Hemelvaart Fiets4daagse Delden weer plaats. Er kan gekozen worden uit 4 verschillende routes van 30 en 50 km. Geniet onderweg van het mooie landschap en de Twentse gastvrijheid. Inschrijven kan op alle startdagen van 9.00 tot 12.00 uur in het centrum van Delden. Alle dagen zal er vertrokken worden vanaf Eetcafé de Burgemeester.

 7. 2/7

  2.

  Kaamps knapzak wandeling

  Kom langs om bij het afhaalloket (buiten) van Landgoed Kaamps een kinder knapzak op te halen en ga samen op pad in de omgeving van Deurningen.

 8. 1/7

  1.

  Expeditie Polaroid

  De expeditie om Twente te leren kennen! Met een E Chopper op pad op zoek naar de plaatsen op de polaroidfoto’s. Kun jij alle plekken vinden en de bijbehorende vragen beantwoorden? Een uitdaging voor de echte puzzelaar. Het ultieme dagje uit!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Route-tips

  Twents Blokje Om Gezinsroutes; wandelingen voor het hele gezin!

 2. Doe-tips

  De 9 leukste tips om je moeder te verwennen tijdens Moederdag!

 3. Doe-tips

  6 Twentse tips om te doen tijdens Koningsdag. Zo maak je er een feestje van!

 4. Doe-tips

  Bas & Nicolette geven tips over Twente in nieuw boek "Nederland heeft alles".

Tip je vrienden

facebook twitter