navigatie overslaan

Doe-tips

7 tips voor een geweldig Hemelvaartweekend

 • Leestijd 3
 • Gelezen 13377 keer

Twente is elk moment van het jaar een bezoek meer dan waard dankzij het veelzijdige karakter, maar uiteraard staan er tijdens het weekend van Hemelvaart extra veel leuke activiteiten op de planning! Kun je nog niet kiezen? Bekijk dan hier het overzicht van de leukste activiteiten. Met of zonder kinderen, jong of oud; er is genoeg te doen!

 1. 7

  Street Art Festival

  Een dag vol street art: met nieuwe kunstwerken, wandelingen en workshops. Dompel je onder in de wereld van street art. Er verschijnen nieuwe murals (street art op muren) op diverse plekken in de binnenstad en je kunt ook zélf creatief aan de slag tijdens een workshop. Ben je benieuwd welke street art er allemaal in Enschede is? Neem dan deel aan de street art wandeling. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

 2. 6

  GekkenWerk Festival

  Laat de avontuurlijke kant in jou los op Recreatieplas ’t Hulsbeek; dé broedplaats van alle prachtige verhalen. Ontmoet nieuwe vrienden en oude bekenden! Zorg niet voor een momentopname, maar voor een blijvende herinnering. Op het festivalterrein vind je alles op zijn plaats en kom je ogen en oren tekort. Dompel jezelf onder in pure waanzin en een overvloed aan geweldige acts. Paradeer rond, sla een arm om elkaar heen, voetjes in het zand en pak de zon!

 3. 5

  Hemelvaart in Denekamp

  Op het gezellige Nicolaasplein in Denekamp is vanaf 12.00 uur van alles te beleven! Geniet lekker van een hapje en drankje op één van de terrassen en ondertussen kunnen je kids zich uitleven in de kinderarena met springkussens en clowns. Er is livemuziek van Piano House!

 4. 4

  Springkussen Festival

  Beleef het ultieme springplezier tijdens het Springkussen Festival! Kinderen van alle leeftijden zijn welkom om te klimmen, springen en klauteren op de uitdagende springkussens. Dit feestelijke evenement is volledig gratis, dus mis je kans niet om de binnenstad van Enschede op een unieke manier te ervaren. Daarnaast is er de gezellige zondagmarkt, waar je kunt genieten van lokale producten en heerlijke gerechten op het foodplein. Een perfecte combinatie van activiteiten voor een onvergetelijke dag uit!

 5. 3

  Dauwtrappen

  Traditiegetrouw vindt in de vroege ochtend van Hemelvaart het dauwtrappen plaats. Ook in Twente wordt hier gehoor aan gegeven. Genoeg mooie plekken om te fietsen en wandelen. Zet je wekker vroeg zodat je in de ochtend dwars door de dauw loopt of fietst.

 6. 2

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! In het hemelvaartsweekend is de markt niet alleen zoals gebruikelijk op zaterdag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag kun je op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot met 1,5 meter afstand snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.

 7. 1

  Bossafari

  Ontdek samen de natuur eens op een andere manier. Maak met je kinderen een korte ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug. Samen met de gids van Staatsbosbeheer doe je onderweg activiteiten waarbij je je zintuigen gebruikt. En met ruiken, proeven, zien en horen beleef je de natuur heel anders. Weet je wel wat voor verschillende geuren er allemaal in het bos zijn? Ook leuk voor opa's en oma's met hun kleinkinderen.

Wat vind je van dit artikel?