navigatie overslaan

Doe-tips

9 tips voor een geslaagde kerstvakantie in Twente. Leef je uit!

 • Leestijd 3
 • Gelezen 9647 keer

Tijdens de kerstvakantie in Twente ontdek je deze regio op een compleet nieuwe manier. Maak een winterrit met de stoomtrein. Pluis uilenballen uit bij Museum Natura Docet of combineer een luxe diner met een musical op Vliegveld Twenthe. Één ding is zeker, er is genoeg te doen tijdens de kerstvakantie!

 1. 9

  Alpen Droom

  Beleef en ervaar de winterse sferen van de Alpen. Een pop-up winterterras waar je tijd maakt voor jezelf en elkaar maar dan bij Landgoed Het Rheins.

 2. 8

  Musical Dinnershow

  Van 9 t/m 30 december 2023 verandert Vliegveld Twenthe in het sfeervolle Londen in 1854. Beleef de wereld van Charles Dickens onder het genot van een winterwarm viergangendiner. Geniet samen met je collega’s van het verhaal van ‘A Christmas Carol’ met originele, eigentijdse Carols. Je weet niet waar je kijken moet, want je zit er midden in!1.

 3. 7

  Natura Docet

  Dagje uit in de kerstvakantie? Tijdens deze kerstvakantie is er weer van alles te beleven in Natura Docet én zijn ze de gehele kerstvakantie geopend. Van een meet & greet met koningspython Loesje tot braakballen uitpluizen, creatieve workshops en toffe kindercolleges waarin je van alles leert over het thema overwinteren.

 4. 6

  Maak een rit met de stoomtrein

  Een stukje nostalgie om te bewonderen en te beleven. Op 27, 28, 29 december rijdt de trein twee keer per dag tussen Haaksbergen en Boekelo. Neem een kijkje in het museum in Haaksbergen en de loods in Boekelo. Ontdek hoe het historisch materiaal onderhouden wordt. Of bezoek de bijzondere modelbaan Zuiderspoor in Boekelo.

 5. 5

  Kerstwandeling

  Helemaal tonnetje rond gegeten op Eerste Kerstdag? Dan is het tijd om je benen te strekken! Wandel mee in Beuningen, de Tourist-Info heeft twee mooie routes voor je uitgezet door het heuvelachtige (winter)landschap. Je kunt kiezen uit ca. 7 óf 10 km. De wandeling brengt je langs het prachtige heuvelachtige (winter)landschap rondom Beuningen.

 6. 4

  Scrooge

  De magische kerstmusical komt weer naar een speciaal omgebouwd Muziekcentrum in Enschede. Het kerstuitje die tijdens de kerstvakantie zeker niet in de agenda mag ontbreken! Ga meer in het magische verhaal van de rijke man, Ebenezer Scrooge. Een voorstelling die werkelijk vol zit met het gevoel van kerst. Jong en oud staan op het toneel en geven een voorstelling waar menig bezoekers het niet droog bij kan houden.

 7. 3

  Twentse spelletjes

  Spelletjestijd! Tijd voor Twentse spelletjes met het hele gezin. Nu we net even wat meer tijd met elkaar doorbrengen dan normaal, is het tijd voor wat ouderwetse gezelligheid! Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt. Mens erger je niet hebben we maar even achterwege gelaten…

 8. 2

  Schaatsen op het IJs

  Hét echte wintergevoel ervaren? Bezoek een schaatsbaan! In meerdere plaatsen in Twente kun je je hart ophalen op het IJs. Maak een pirouette óf doe een schaatswedstrijd wie het snelst aan de overkant is. Met een beetje geluk kun je zelfs schaatsen op natuurijs. Hierbij een handig overzicht:

 9. 1

  Midwinterhoornblazen

  De meningen over het ontstaan van het midwinterhoornblazen zijn verdeeld. De traditie zou in heidense tijden kunnen zijn ontstaan uit het verlangen naar de lente en het verjagen van de boze, duistere demonen van de winter. Er mag vanaf advent tot Driekoningen (6 januari) midwinterhoorn geblazen worden. Wellicht hoor je ze tijdens een klein blokje om!

Wat vind je van dit artikel?