navigatie overslaan

Doe-tips

10 tips voor een geslaagde kerstvakantie in Twente. Leef je uit!

 • Leestijd 4
 • Gelezen 7938 keer

Tijdens de kerstvakantie in Twente ontdek je deze regio op een compleet nieuwe manier. Stap in het Smakenrad in Enschede, geniet van het panoramisch uitzicht met volle smaakexplosies. Maak een winterrit met de stoomtrein. Of ga lachend het jaar uit met de Twentse Cabaretiers tijdens de Twentse Eindejaarsconference. Één ding is zeker er is genoeg te doen tijdens de kerstvakantie!

 1. 10

  Kerstwandeling op Tweede Kerstdag

  Helemaal tonnetje rond gegeten op Eerste Kerstdag? Dan is het tijd om je benen te strekken! Wandel mee in De Lutte, de Tourist-Info heeft twee mooie routes voor je uitgezet door het heuvelachtige (winter)landschap. Je kunt kiezen uit ca. 6 óf 9 km. De wandeling brengt je langs het prachtige buitengebied van o.a. de paasberg en de Loabult.

 2. 9

  Maak je eigen escaperoom!

  Breek je hoofd over de elektronische puzzels en raadsels die andere deelnemers hebben ingezet bij het vertellen van hun verhaal. Hiermee leer je samenwerken, programmeren, oplossingsgericht en creatief denken. Extra leuk: deze workshops worden tussen 28 december en 6 januari in alle Twentse gemeenten gegeven!

 3. 8

  Natuurmuseum Holterberg viert de kerstvakantie!

  Er is van alles te beleven bij Natuurmuseum de Holterberg tijdens de kerstvakantie. Ga op ontdekkingstocht naar fossielen en stenen. Of leer alles over de winterslapers op de Holterberg en ga spelen in het Bos van Daantje Das. Unieke kans: kijk live mee hoe een écht dier wordt opgezet!

 4. 7

  Winter Wonder Dreams

  Beleef en ervaar de wondere en magische winterwereld van 'Winter Wonder Dreams'. Een pop-up winterterras waar je tijd maakt voor jezelf en elkaar. De plek om te genieten van een verwarmd terras, knisperende haardvuur. Smelt je marshmallows boven het vuur of drink een cocktail geserveerd uit de ICE Bar.

 5. 6

  Scrooge

  De magische kerstmusical komt naar een speciaal omgebouwd Muziekcentrum in Enschede. Het kerstuitje die tijdens de kerstvakantie zeker niet in de agenda mag ontbreken! Ga meer in het magische verhaal van de rijke man, Ebenezer Scrooge. Een voorstelling die werkelijk vol zit met het gevoel van kerst. Jong en oud staan op het toneel en geven een voorstelling waar menig bezoekers het niet droog bij kan houden.

 6. 5

  Maak een rit met de stoomtrein

  Een stukje nostalgie om te bewonderen en te beleven. Op 27, 28, 29 december rijdt de trein twee keer per dag tussen Haaksbergen en Boekelo. Neem een kijkje in het museum in Haaksbergen en de loods in Boekelo. Ontdek hoe het historisch materiaal onderhouden wordt. Of bezoek de bijzondere modelbaan Zuiderspoor in Boekelo.

 7. 4

  Twentse Eindejaarsconference 2022

  André Manuel, Nathalie Baartman, Thijs Kemperink, Bert Eeftink en Jan Riesewijk blikken terug en kijken een beetje vooruit. Dat doen ze zoals Tukkers dat doen: Nuchter en zonder flantuten. Dus een ding is zeker, dat wordt weer schateren van het lachen.

 8. 3

  Twentse spelletjes

  Spelletjestijd! Tijd voor Twentse spelletjes met het hele gezin. Nu we net even wat meer tijd met elkaar doorbrengen dan normaal, is het tijd voor wat ouderwetse gezelligheid! Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt. Mens erger je niet hebben we maar even achterwege gelaten…

 9. 2

  Schaatsen op het IJs

  Hét echte wintergevoel ervaren? Bezoek een schaatsbaan! In meerdere plaatsen in Twente kun je je hart ophalen op het IJs. Maak een pirouette óf doe een schaatswedstrijd wie het snelst aan de overkant is. Met een beetje geluk kun je zelfs schaatsen op natuurijs. Hierbij een handig overzicht:

 10. 1

  Midwinterhoornblazen

  De meningen over het ontstaan van het midwinterhoornblazen zijn verdeeld. De traditie zou in heidense tijden kunnen zijn ontstaan uit het verlangen naar de lente en het verjagen van de boze, duistere demonen van de winter. Er mag vanaf advent tot Driekoningen (6 januari) midwinterhoorn geblazen worden. Wellicht hoor je ze tijdens een klein blokje om!

Wat vind je van dit artikel?