navigatie overslaan

Doe-tips

12 Twentse tips om te doen tijdens Koningsdag. Zo maak je er een feestje van!

 • Leestijd 4
 • Gelezen 25481 keer

Koningsdag wordt dit jaar weer gevierd zoals we gewend zijn, heel Twente kleurt oranje. Je mag weer in alle vroegte naar de vrijmarkt en weer heerlijk met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. Volop gezelligheid! We hebben aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 1. 12

  Feest in Oldenzaal

  Ook dit jaar heeft Stichting Oranje Feesten Oldenzaal een fantastische Koningsdag op het programma staan. Sla je slag op de kindervrijmarkt, of scoor een mooi boek op de boekenmarkt. Tussendoor even shoppen, want veel winkels zijn op Koningsdag geopend. Speel in de Stadstuin oud-hollandse, laat je schminken en genieten van de diverse eetkraampjes die verspreid door het centrum staan. Om daarna nog even te kunnen genieten van de vele muziekoptredens die plaatsvinden.

 2. 11

  Koningsfestival in Enschede

  Een feestelijk Koningsfestival in Enschede voor jong en oud! Koningsdag en Koningsnacht vormen samen het Koningsfestival Enschede. Met officiële festiviteiten, verschillende themapleinen, de oranjemarkt en kindermatjesmarkt en nog veel meer verrassende activiteiten kleuren we de stad rood, wit, blauw én oranje.

 3. 10

  Kingpop Vasse

  Het laagdrempelige festival vol vermaak, creatieve spektakels maar bovenal een muzikale dag voor jong en oud. Op woensdag 27 april is het weer zover Kingpop in Vasse!

 4. 9

  Koningsdag Borne

  Het Oranjecomité Borne doet al ruim 80 jaar haar uiterste best om van Koningsdag – en eerder natuurlijk Koninginnedag – een feest te maken voor heel Borne. De Rommelmarkt tijdens Koningsdag in Borne is nog steeds een traditionele ‘kleedjesmarkt’. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als Bornse particulier ben je van harte welkom, voor professionele handel is geen plek. Vanaf 06u00 's ochtends tot ongeveer 15u30 ‘s middags kan er gehandeld worden.

 5. 8

  Rijssen

  In Rijssen is het een groot feest tijdens Koningsdag. Zo gaan ze vogelschieten, kan je rondrijden met de brandweerauto, een feesttent met gezellige muziek en het grootste terras van Rijssen en springkussens voor de kleintjes. Dit is pas het topje van de ijsberg.

 6. 7

  Guitarribs

  Op zaterdag 27 april is er weer een Guitarribs Bluesfestival in en om de muziekkoepel in het idyllische Park Scholtenhagen in Haaksbergen. Zoals bij alle voorgaande edities is GuitarRibs ook deze keer weer een gratis toegankelijk evenement. Naast de gezellige muzikale sfeer vindt u er verder diverse drankstands, BBQ, kindervermaak en merchandise stands. Uitgangspunten voor dit succesvolle evenement zijn: laagdrempeligheid, gezelligheid en bestemd voor jong en oud!

 7. 6

  Koningsdag Hengelo

  Op 27 april viert Hengelo weer Koningsdag! Eén van de hoogtepunten is natuurlijk de kleurrijke kleedjesmarkt. Maar ook klinkt er muziek en zijn er demonstraties van sportverenigingen. Verder kun je meedoen aan spellen en creatieve activiteiten. Het programma wordt deels gehouden op het nieuwe marktplein. De traditionele Oranjekermis komt dit jaar met een aantal nieuwe attracties. Kortom een dag vol gezelligheid en vrolijker drukte.

 8. 5

  De Oranjeroute

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en. Officieel is het een meerdaagse langeafstandsroute van Lingen in Duitsland via Apeldoorn naar het Duitse Moers. Maar nu je toch in Overijssel bent, kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt blijven. Vandaar dat wij de vrijheid hebben genomen om vier kleinere Oranjerondjes te maken. Elk van zo’n 45 tot 60 kilometer.

 9. 4

  Koningsfeest in Denekamp

  In Denekamp pakken ze dit jaar helemaal uit. Niet één dag Koningsdag, hier kun je maar liefst drie dagen lang genieten van het Koningsfeest. Met onder andere optredens van Flemming, Harris & Ford, Emma Heesters, Van Dik Hout en Boh Foi Toch. Dat wordt gegarandeerd feest!

 10. 3

  Koningsdag Almelo

  Het jaarlijkse feestje voor de koning met natuurlijk de grote Oranjemarkt waarvoor iedere Almeloër een plek kan huren, zowel op de grond als in een kraam. Zo ruimt de een z’n zolder op en is de ander blij met een mooi hebbedingetje. Daarnaast vinden er weer allerlei activiteiten en optredens plaats rond de Havenkom en nabij Stadslab Indië. Natuurlijk mogen ook dit jaar kinderen met een muziekinstrument een plaatsje zoeken in de stad en op deze manier een extra centje proberen bij te verdienen. Overal komen standjes voor een drankje of lekker hapje.

 11. 2

  Extra Weerselose Markt

  Op koningsdag organiseert de Weerselose Markt een extra markt. Hier vind je honderden kramen en standplaatsen met vele artikelen. Op Koningsdag wordt er flink uitgepakt. Geniet naast het shoppen van muziek- en dweilorkesten en verschillende artiesten!

 12. 1

  Hardfest

  Hét bekende hardstyle & hardcore event voor 15.000 diehards. Bij de vier verschillende area's krijg je het beste van het beste uit de scene. Na een onvergetelijke editie opent HARDFEST in 2024 als een van de eersten het festivalseizoen, maar op een andere datum dan 20 april… HARDFEST gaat namelijk eenmalig terug naar Koningsdag op 27 april 2024.

Wat vind je van dit artikel?