Kunst & cultuur

Kunst & cultuur

 • Natura Docet Wonderryck Twente

  Natura Docet Wonderryck Twente

  Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

  locatie
  Oldenzaalsestraat 39, 7591GL Denekamp
 • Museum Bussemakerhuis

  Museum Bussemakerhuis

  Als u het Museum Bussemakerhuis bezoekt stapt u het enige over gebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen.

  locatie
  Ennekerdijk 11, 7622ED Borne
 • De Heerlijckheid Diepenheim

  De Heerlijckheid Diepenheim

  Diepenheim is een culturele thuishaven, broedplaats en attractie. In Diepenheim komen traditie en experiment samen en het vormt zo een Stedeke voor Kunst, Cultuur en Natuur met (inter)nationale faam.

  locatie
  Raadhuisstraat 8, 7478 AG Diepenheim
 • Synagoge van Enschede

  Synagoge van Enschede

  De mooiste synagoge van West-Europa. Het rijksmonument aan de Prinsestraat met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier.

  locatie
  Prinsestraat 16, 7513 AL Enschede
 • Museum Buurtspoorweg

  Museum Buurtspoorweg

  Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

  locatie
  Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen
 • Openluchtmuseum Ootmarsum

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

  locatie
  Commanderieplein 2, 7631EH Ootmarsum
 • Canadese Begraafplaats

  Canadese Begraafplaats

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

  locatie
  Eekhoornweg 10, 7451 HR Holten
 • Historisch Museum Vriezenveen

  Historisch Museum Vriezenveen

  Het Historisch Museum Vriezenveen is gevestigd in het oude raadhuis van Vriezenveen, midden in het centrum. Het museum is eigendom van de gemeente Twenterand en wordt beheerd door de Vereniging Oud Vriezenveen.

  locatie
  Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen
 • Zoutmuseum Delden

  Zoutmuseum Delden

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten.

  locatie
  Langestraat 30, 7491AG Delden
 • Pleisterplaats De Barkel

  Pleisterplaats De Barkel

  Informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, tevens Rustpunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in de fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

  locatie
  Hexelseweg 52b, 7641 PR Wierden
 • Memory Oorlogs- en Vredesmuseum

  Memory Oorlogs- en Vredesmuseum

  Het museum is ingericht als een themapark waarin de bezoeker de periode 1935-1945, vanaf de opkomst van het Nationaal Socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleeft.

  locatie
  Grotestraat 13, 7443BA Nijverdal