Kunst & cultuur

Kunst & cultuur

 • Rijssens Museum

  Rijssens Museum

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

  locatie
  Kasteellaan 1, 7461PV Rijssen
 • Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn begon D.J. Valk in 1936 een bakkerswinkel. Zijn zoon Gerrit Valk specialiseerde zich, naast het bakken van brood, tot banketbakker.

  locatie
  Dorpsstraat 49, 7447CN Hellendoorn
 • Zoutmuseum Delden

  Zoutmuseum Delden

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten.

  locatie
  Langestraat 30, 7491AG Delden
 • Museum Buurtspoorweg

  Museum Buurtspoorweg

  Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

  locatie
  Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen
 • Museum Broer een leven lang boer!

  Museum Broer een leven lang boer!

  Broer Pekkeriet begon jaren geleden met het verzamelen van oude boeren gereedschappen en werktuigen met medewerking van vrijwilligers is er een prachtige verzameling ontstaan.

  locatie
  Langstraat 38, 7451ND Holten
 • Synagoge van Enschede

  Synagoge van Enschede

  De mooiste synagoge van West-Europa. Het rijksmonument aan de Prinsestraat met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier.

  locatie
  Prinsestraat 16, 7513 AL Enschede
 • Klompenmuseum Sköpke

  Klompenmuseum Sköpke

  Een van de weinig overgebleven ambachten in Nederland is het maken van klompen. In het Klompen museum kunt u zien hoe klompen met de hand en met oude machines gemaakt worden (in laag seizoen op video presentatie). Ook kunt u een rondleiding met gids en demonstratie krijgen (het gehele jaar op afspraak).

  locatie
  Hogebrink 4, 7468CB Enter
 • Internationaal Brandweermuseum

  Internationaal Brandweermuseum

  Op vrijdag 26 september 2008 heropende het Internationaal Brandweermuseum Rijssen haar deuren. Het brandweermuseum is ondergebracht op het landgoed "De Oosterhof" in het 2e Bouwhuis, een bijgebouw van de Havezate De Oosterhof.

  locatie
  Kasteellaan 1B, 7461PV Rijssen
 • Openluchtmuseum Ootmarsum

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

  locatie
  Commanderieplein 2, 7631EH Ootmarsum
 • Wagenmakerij Langenhof

  Wagenmakerij Langenhof

  Van 1917 tot eind jaren '50 had wagenmaker Jan Roelof Langenhof zijn bedrijf aan de Rijssensestraat in Wierden. St. Wagenmakerij Langenhof heeft als doel dit culturele erfgoed samen met de families Langenhof te behouden voor de toekomst.

  locatie
  Rijssensestraat 128, Wierden
 • Openluchttheater Hertme

  Openluchttheater Hertme

  In een idyllische omgeving in het kerkdorp Hertme staat het openluchttheater met ruim 2.000 zitplaatsen.

  locatie
  Hertmerweg 31, 7626LV Hertme