Kunst & cultuur

Kunst & cultuur

 • Galerie Tolg`Art

  Galerie Tolg`Art

  Kunstgalerie met wisselende tentoonstellingen. De galerie bemiddelt in beeldende, hedendaagse, abstracte en figuratieve kunst

  locatie
  Tolgaarde 6-8, 7642EZ Wierden
 • Pelmolen Ter Horst

  Pelmolen Ter Horst

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen.

  locatie
  Pelmolenpad 9a, 7461 PT Rijssen
 • Internationaal Brandweermuseum

  Internationaal Brandweermuseum

  Op vrijdag 26 september 2008 heropende het Internationaal Brandweermuseum Rijssen haar deuren. Het brandweermuseum is ondergebracht op het landgoed "De Oosterhof" in het 2e Bouwhuis, een bijgebouw van de Havezate De Oosterhof.

  locatie
  Kasteellaan 1B, 7461PV Rijssen
 • Rijssens Leemspoor

  Rijssens Leemspoor

  In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

  locatie
  Markeloseweg 78b, 7461PB Rijssen
 • Twents Techniekmuseum HEIM

  Twents Techniekmuseum HEIM

  Het museum geeft een boeiend beeld van de Twentse Industrie; verleden, heden en toekomst. Er is op een dynamische manier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht.

  locatie
  Industriestraat 9, 7553CK Hengelo
 • Pleisterplaats De Barkel

  Pleisterplaats De Barkel

  Informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, tevens Rustpunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in de fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

  locatie
  Hexelseweg 52b, 7641 PR Wierden
 • Historisch Museum Vriezenveen

  Historisch Museum Vriezenveen

  Het Historisch Museum Vriezenveen is gevestigd in het oude raadhuis van Vriezenveen, midden in het centrum. Het museum is eigendom van de gemeente Twenterand en wordt beheerd door de Vereniging Oud Vriezenveen.

  locatie
  Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen
 • Museum Buurtspoorweg

  Museum Buurtspoorweg

  Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

  locatie
  Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen
 • Rijssens Museum

  Rijssens Museum

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

  locatie
  Kasteellaan 1, 7461PV Rijssen
 • Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Ons bedrijf bevindt zich in het buurtschap Marle, een omgeving waar het heerlijk vertoeven is. Vlakbij het nationaal park Sallands Heuvelrug en het mooie kronkelige riviertje de Regge.

  locatie
  Hellendoornseweg 40, 7447SH Marle
 • Groot'n Jans

  Groot'n Jans

  Galerie Groot'n Jans is een galerie in het centrum van Wierden. Door kunstenaar Ingrid Groeneveld worden er allerlei tentoonstellingen aangeboden

  locatie
  Appelhofdwarsstraat 2, 7641 BX Wierden
 • Openluchtmuseum Ootmarsum

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

  locatie
  Commanderieplein 2, 7631EH Ootmarsum