navigatie overslaan

Enterse Zomp "Regt door zee"

De Regge is door de eeuwen heen bevaren door Enterse zompen, platbodems die aan weinig water genoeg hadden. In 1986 is weer een echte zomp gebouwd de ‘Regt door Zee’, die plaats biedt aan 25 personen.

Varen vanuit Rijssen

Vanuit Rijssen kun je varen met de Enterse zomp "Regt door zee" die ligt in de haven bij de Pelmolen. Er zijn altijd twee schippers aan boord. De ene stuurt en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar je langs vaart.

Om naar Nijverdal te varen en weer terug en daarbij gebruik te maken van de Overtoom moet de zomp voor meerdere uren besproken worden.

Door obstakels in de Regge, zoals stuwen, is het niet mogelijk een vaartocht van plaats naar plaats te maken. De zomp keert op een zeker moment en gaat dan terug naar het startpunt.

Heel speciaal is een vaart met een groep naar de Overtoom. Ervaar hoe de boot het hoogteverschil in de Regge al klunend overbrugt. Met een hapje en een drankje is het helemaal compleet. Overtoomvaarten zijn alleen mogelijk vanuit Rijssen en Hellendoorn.

Meer informatie en reserveren

Voor meer informatie en boekingen kijk: www.entersezomp.nl.
Reserveren kan via e-mail: of tel. 06-51773357. Opstapplaats is de Pelmolen, Pelmolenpad 9a Rijssen.

Categorieën