Doe-tips

Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

Leestijd 2 minuten 4891 x bekeken

Een kleurrijke internationale tentoonstelling van rijk gedecoreerde en beschilderde olifanten. Na onder andere Londen, Shanghai, Amsterdam, Rio, Dubai en Brussel kon je in 2020 genieten van deze internationale tentoonstelling met levensgrote sculpturen in Ootmarsum en Dinkelland. Van 20 september tot en met 31 oktober 2021 zijn deze prachtige dikhuiden te bewonderen in heel Noordoost-Twente.

"Een kleurrijk lint van olifanten slingert door Noordoost Twente"

De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling in heel Noordoost-Twente. Van 20 september t/m 31 oktober 2021 zullen tientallen olifanten de dorpen en steden in Twente veroveren. Vorig jaar stonden bijvoorbeeld olifanten bij Het Stift en Singraven. Dat kan ook bij andere parels zoals de Plechelmusbasiliek, het Lutterzand, de Kroezeboom of misschien wel Het Hulsbeek. De tentoonstelling vindt wederom plaats in de openlucht en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Wandelen of fietsen

Er zijn speciale fiets- en wandelroutes om de olifanten in Twente te ontdekken. Deze staan vanaf 20 september online en zijn tevens verkrijgbaar bij de VVV's in Noordoost-Twente.

Bekijk hier alles over de elephant parade >

Het doel van Elephant Parade

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië.

Tip: huur een e-chopper en toer langs de olifanten!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  13 tips voor een geslaagde kerstvakantie in Twente. Van kerstmenu's tot sterrit.

 2. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee over de langste route van het Twenterandpad

  Geschreven door Mathias
 3. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee over de groene vlaktes naar het natuurgebied het Eerder Achterbroek

  Geschreven door Mathias
 4. Doe-tips

  10 Twentse lockdown tips voor coronaproof activiteiten

Tip je vrienden

facebook twitter